Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Άφησε το μπαλέτο για τη σφυροβολία και πήρε μετάλλιο στο Ρίο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Άφησε το μπαλέτο για τη σφυροβολία και πήρε μετάλλιο στο Ρίο

Η Σόφι Χίτσον κατάφερε να γίνει η πρώτη Βρετανίδα που κατέκτησε Ολυμπιακό μετάλλιο στην σφυροβολία από το 1924. Η 25χρονη Βρετανίδα ονειρευόταν να γίνει μπαλαρίνα αλλά την κέρδισε η σφυροβολία και 11 χρονιά μετά την εγκατάλειψη του ονείρου της κατάφερε να κάνει εθνικό ρεκόρ για τη Βρετανία και να αποσπάσει χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η πρώην μπαλαρίνα που πέρασε στον τελικό στην 11η θέση από τους 12 φιναλίστ, έριξε την σφύρα στα 74.54 μέτρα για να ανέβει από την έκτη θέση στην τρίτη.

Η Χίτσον έκανε μαθήματα μπαλέτου για 12 χρόνια πριν ξεκινήσει την σφυροβολία και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το ένα συμπληρώνει το άλλο. Επίσης επισήμανε ότι το 2012 ο χρόνος που πέρασε χορεύοντας στη σκηνή την προετοίμασε νοητικά για να μπορεί να λειτουργεί καλά μπροστά σε κοινό και την βοήθησε να “αντιμετωπίζει την πίεση”.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Το μπαλέτο με βοήθησε να έχω δύναμη από μικρή ηλικία. Πρέπει να έχεις πολύ σωστή στάση σώματος. Δούλεψε για εμένα.”

Ξεκίνησε τη σφυροβολία στα 14 της χρόνια όταν ένας προπονητής στον τοπικό αθλητικό σύλλογο του Burney, απ' όπου κατάγεται, της είπε ότι δεν έχουν κανέναν να αγωνιστεί στο άθλημα και της ζήτησε να το δοκιμάσει.

Το ταλέντο της φάνηκε γρήγορα και έκανε ρεκόρ από την πρώτη φορά που αγωνίστηκε στο άθλημα σε ηλικία 15 ετών.

Μετά από σκληρή δουλειά κατάφερε να γίνει η πρώτη Βρετανίδα που παίρνει μετάλλιο στη σφυροβολία στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Πηγή πληροφοριών: telegraph.co.uk

Πηγή εικόνας: standard.co.uk

balleton.gr