Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Βασίλισσα του Χιονιού με το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου στην Αθήνα

Η Βασίλισσα του Χιονιού με το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου στην Αθήνα

Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, τη νέα παραγωγή του μπαλέτου Η Βασίλισσα του Χιονιού που βασίζεται στο γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Πρόκειται για το παραμύθι που αφηγείται την συγκινητική ιστορία δύο αγαπημένων φίλων, της Γκέρντα και του Κάι μεταφέροντας το κοινό σε έναν κόσμο φανταστικό, παγωμένο και απόμακρο εκεί που κυριαρχεί η γοητευτική Βασίλισσα του Χιονιού.

Το παραμύθι αυτό προβάλλει την αξία της αγνότητας των ανθρώπινων συναισθημάτων με στόχο την κατάκτηση της “αέναης παιδικότητας” για την απελευθέρωση από τον υλικό κόσμο. Πρόκειται για ένα έργο γεμάτο ευαίσθητα νοήματα, μαγικές εικόνες, δράση και αγωνία με στόχο την ανάδειξη της φιλίας και της ανθρώπινης αγάπης. Η υπόθεση του έχει αποτελέσει έμπνευση για πολλούς δημιουργούς οι οποίοι το έχουν διασκευάσει για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την όπερα και τον χορό.

Έτσι τα φετινά Χριστούγεννα το διάσημο έργο θα παρουσιαστεί σε νέα παραγωγή από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου με τους διακεκριμένους χορευτές του διάσημου θιάσου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η μουσική του μπαλέτου αποτελείται από τις συνθέσεις των Τσαϊκόφσκι, Λιάντοφ, Ρουμπινστάιν, Γκρηγκ και Μασνέ και την έπλεξε ο Αλεξέι Μπάκλαν. Η Ανικό Ρεχβιασβίλι δημιούργησε μια ευφάνταστη νέα χορογραφία, με τα πλούσια σκηνικά του Στανισλάβ Πετρόφσκι, τα φαντασμαγορικά κοστούμια της Νατάλια Κουτσέρια και τα εντυπωσιακά φωτιστικά εφέ του Ίγκορ Σάμαρετς. Τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφουν ο μαέστρος Αλεξέι Μπάκλαν και η Ανικό Ρεχβιασβίλι.

Πληροφορίες για την παράσταση

 

ΜΠΑΛΕΤΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

«Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ»

Μπαλέτο σε 2 πράξεις

Μουσική επιλογή: Oleksiy Bаklаn από έργα των Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ, Ανατόλυ Λιάντωφ, Άντον Ρουμπινστάιν, Έντουαρντ Γκρήγκ, Ζυλ Μασνέ

Δραματουργική επεξεργασία: Rekhviashvili, Oleksiy Bаklаn

Χορογραφία: Aniko Rekhviashvili
Σκηνικά: Stanislav Petrovskyi
Κοστούμια: Nataliia Kucheria
Φωτισμοί: Igor Samarets

Μέγαρο Μουσκής Αθηνών

17 έως 28 Δεκεμβρίου

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

 

Περισσότερες πληροφορίες στο: megaron.gr

 



balleton.gr