Menu

Η πρώτη παράσταση του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ίδρυμα Νιάρχος

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκινάει να παρουσιάζει παραστάσεις στο νέο της κτίριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά και σύγχρονα μέγαρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πρώτη παράσταση που θα παρουσιαστεί θα είναι το μπαλέτο “Τοπία” των διάσημων χορογράφων Αντώνη Φωνιαδάκη, Μπενζαμέν Μιλπιέ και Ντάγλας Λη στις 31 Μαρτίου και 1, 2, 4, 5 Απριλίου και 5, 6, 10 Μαΐου 2017. Πρόκειται για ένα τρίπτυχο που ενώνει τις καλλιτεχνικές ιδέες του διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του πρώην διευθυντή του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού και του χορογράφου και πρώτου χορευτή του Μπαλέτου της Στουτγάρδης. Η παράσταση σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις νέες της εγκαταστάσεις της γεγονός που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Το έργο “Τοπίο” αποτελείται από τρεις χορογραφίες και στόχος είναι να ανοίξει ένα νέο δρόμο στην καλλιτεχνική ταυτότητα της ΕΛΣ φέρνοντας σε δημιουργική επικοινωνία διαφορετικά στιλ του νεοκλασικού μπαλέτου.

Ο πρώην διευθυντής του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, διεθνώς αναγνωρισμένος Α' χορευτής και χορογράφος Μπενζαμέν Μιλπιέ παρουσιάζει για πρώτη φορά χορογραφία του με το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τίτλο Sarabande. Ο Βρετανός διακεκριμένος χορογράφος Ντάγκλας Λη παρουσιάζει τη νέα του δημιουργία με τίτλο Fortress, ενώ ο Αντώνης Φωνιαδάκης θα παρουσιάσει τη χορογραφία The Shaker Loops.

Πληροφορίες για την παράσταση

Τοπία

Χορογραφία: Ντάγκλας Λη / Μπενζαμέν Μιλπιέ / Αντώνης Φωνιαδάκης

Μουσική: Έτσιο Μπόσσο / Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ / Τζων Άνταμς

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

31 Μαρτίου 2017

1, 2, 4, 5 Απριλίου 2017

5, 6, 10 Μαΐου 2017

Κεντρική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής - Αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος"

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.00

Κοστούμια: Ντάγκλας Λη / Πωλ Κοξ / Τάσος Σοφρονίου  

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης / Ρόντερικ Μάρρεϋ 

Με τους Α' Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de Ballet της ΕΛΣ

 

Δείτε παρακάτω το video από την παράσταση

 

Περισσότερες πληροφορίες: nationalopera.gr


 

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή