Menu

Μαθήματα ομορφιάς από μια κορυφαία μπαλαρίνα

H Isabella Boylston, κορυφαία χορεύτρια του American Ballet Theatre μοιράζεται τα μυστικά ομορφιάς της μπροστά και πίσω από τη σκηνή.

Η κορυφαία χορεύτρια σε ένα βίντεο του χρήστη SELF Magazine παρουσιάζει στιγμιότυπα από την προπόνησή της και μιλάει για τα μυστικά ομορφιάς της κυρίως πριν την προετοιμασία της για μια παράσταση, πριν δηλαδή ερμηνεύσει έναν κύριο ρόλο στη σκηνή.

Αρχικά εξηγεί ότι κατά τη γνώμη της η εσωτερική με την εξωτερική ομορφιά συνδέονται με έναν ξεχωριστό τρόπο για κάθε άτομο. Το θεωρεί κάτι πολύ προσωπικό καθώς ο καθένας κάνει μακιγιάζ ή φοράει κάποιο ρούχο με τον δικό του τρόπο. Αυτό κάνει κάποιον να νιώθει περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση από το να ενισχύσει μόνο την εσωτερική ομορφιά.

Μάλιστα όταν για παράδειγμα η ίδια χορεύει στο μπαλέτο “Η Ωραία Κοιμωμένη”, ένα μπαλέτο με πολύ απαιτητική χορογραφία, η διαδικασία για το μακιγιάζ και το χτένισμα που κάνει πριν την παράσταση εξηγεί πως είναι μια προετοιμασία που την ηρεμεί και την εισάγει στο κλίμα του ρόλου που καλείται να ερμηνεύσει στη σκηνή. Δηλαδή η ρουτίνα ομορφιάς εκτός από τις πρόβες πριν την παράσταση λέει ότι την βοηθά να μπει στο χαρακτήρα που θα ερμηνεύσει στη σκηνή. Παράλληλα το μακιγιάζ με τα φώτα στη σκηνή την βοηθά να αισθάνεται πιο σίγουρη.

Επίσης η κορυφαία χορεύτρια τονίζει τη σημασία της πρακτικής και εξάσκησης για το καλύτερο αποτέλεσμα. Στην διαδρομή της εξέλιξης στο μπαλέτο είναι σημαντικό να απολαμβάνει ο χορευτής την τέχνη του χορού, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε παρακάτω το βίντεο

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή