Menu

5 λόγοι που το μπαλέτο κάνει καλό

  • Κατηγορία Νέα

Το μπαλέτο είναι μια τέχνη που απαιτεί σκληρή προπόνηση και άρτια τεχνική. Είτε κάποιος ασχοληθεί επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά ακολουθώντας την τεχνική του ως μορφή εξάσκησης κερδίζει πολλά οφέλη.

Ας δούμε λοιπόν τι προσφέρει η ενασχόληση με το μπαλέτο σε οποιονδήποτε:

1. Σωστή στάση του σώματος

Μπορείτε πάντα να ξεχωρίσετε μια μπαλαρίνα ανάμεσα στο πλήθος λόγω της στάσης του σώματός της. Οι μελέτες δείχνουν ότι τα οφέλη της σωστής στάσης του σώματος δεν είναι μόνο σωματικά αλλά και για την ψυχολογική κατάσταση. Η σωστή στάση του σώματος ενισχύει την πνευματική διαύγεια, την ενέργεια και μεταδίδει αυτοπεποίθηση. Το μπαλέτο προσφέρει μια ορθή στάση σώματος που σας κάνει να αισθάνεστε υπέροχα.

2. Ισορροπία

Το μπαλέτο σας διδάσκει πως να σταθείτε σωστά. Είτε φοράτε φλατ παπούτσια, τακούνια ή αθλητικά, η εξάσκηση στο μπαλέτο βοηθά σε όλες τις “κινήσεις εξισορρόπησης” σε καθημερινή βάση. Οι ασκήσεις του μπαλέτου συμβάλουν στην μυική ενδυνάμωση των ποδιών και την αίσθηση της επαφής με το έδαφος. Παράλληλα το μπαλέτο διδάσκει ένα συνδυασμό σωστής μηχανικής του σώματος και ευθυγράμμισης που σας βοηθά να ελέγχετε τις κινήσεις σας και έχετε ισορροπία σε ότι και αν κάνετε.

3. Ενδυνάμωση του κέντρου βάρους

Οι άνθρωποι συχνά θαυμάζουν τα μακριά χέρια και πόδια μιας μπαλαρίνας αλλά η μεγάλη δύναμη του κορμού της είναι αυτό που οδηγεί τη φυσική χάρη της. Το μπαλέτο και κυρίως η καθημερινή προπόνηση διδάσκει πως να ξεκινήσει και να διατηρήσει ένας χορευτής την κίνησή του χρησιμοποιώντας τους κοιλιακούς μύες. Η ενδυνάμωση του κέντρου βάρους συμβάλει στη σωστή στάση του σώματος και στην αρμονική κίνηση.

4. Ευελιξία

Η ευελιξία είναι σημαντικό στοιχείο κάθε χορευτή. Προσφέρει ποιότητα στο μπαλέτο. Σε αντίθεση με τη στατική ή παθητική κίνηση, το μπαλέτο αυξάνει την ευελιξία μέσα από την κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι οι μύες επιμηκύνονται και ενδυναμώνονται ταυτόχρονα. Η τεχνική του μπαλέτου εξασκεί το σώμα στην επιμήκυνση με ένα πλήρες φάσμα από εξειδικευμένες ασκήσεις. Αυτό δημιουργεί ευλύγιστους και γυμνασμένους μύες.

5. Εκτίμηση των ικανοτήτων

Το μπαλέτο είναι μια τεχνική με πολλές βαθμίδες πολυπλοκότητας. Απαιτεί γενικευμένη εστιασμένη προσοχή. Αναπτύσσει την αρμονική σχέση των κινήσεων με τη μουσική. Οι χορευτές αισθάνονται τις λεπτομέρειες της τεχνικής και με αυτό τον τρόπο ανακαλύπτουν περισσότερα για τους εαυτούς τους τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.  

Πηγή: everydayballet.co

επιστροφή στην κορυφή