Menu

Ο Ivan Vasiliev και τα Αστέρια του Ρώσικου Μπαλέτου στο Μέγαρο Μουσικής

  • Κατηγορία Νέα

Ο διάσημος χορευτής Ivan Vasiliev για πρώτη φορά ενώνει τους κορυφαίους χορευτές από τα Μπαλέτα Μπολσόι και Μαριίνσκι σε ένα εντυπωσιακό γκαλά μπαλέτου.

Στο All Stars Russian Gala που θα παρουσιαστεί στις 20 και 21 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών οι κορυφαίοι χορευτές των δύο μεγάλων θιάσων μπαλέτου της Ρωσίας θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από σπουδαία μπαλέτα του κλασικού ρεπερτορίου όπως: Λίμνη των Κύκνων, Ζιζέλ, Κουρσάρος, Σπάρτακος, Ωραία Κοιμωμένη, Ρωμαίος και Ιουλιέτα.

O Ivan Vasiliev (Ιβάν Βασίλιεφ) ένας από τους σπουδαιότερους χορευτές της εποχής μας θα ενώσει στη σκηνή τα αστέρια του Μπαλέτου Μπολσόι: Μιχαήλ Λομπούχιν, Ρουσλάν Σκβορτσόφ, Κριστίνα Κρετόβα και Νίνα Καπτσόβα με τους κορυφαίους χορευτές του Μπαλέτου Μαριίνσκι: Οκσάνα Σκόρικ, Ελένα Εφσέεβα, Αικατερίνα Οσμόλκινα, Γεβγκένι Ιβαντσένκο και Λεονίντ Σαραφάνοφ. Τα αστέρια του μπαλέτου θα εντυπωσιάσουν το κοινό με το μοναδικό ταλέντο τους.

Μια μοναδική σκηνική εμπειρία για κάθε θεατή.

Λίγα λόγια για τον Ivan Vasiliev

Ο Ivan Vasiliev είναι Ρώσος κορυφαίος χορευτής μπαλέτου. Γεννήθηκε στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας το 1989 και αποφοίτησε από τη Σχολή Μπαλέτου της Λευκορωσίας το 2006.

Τα πρώτα χρόνια κέρδισε πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων το Πρώτο Βραβείο και Βραβείο Καλύτερου Χορευτή στο Πέρμ το 2005, το Πρώτο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου της Μόσχας το 2006, Ειδική Διάκριση στο Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου της Βάρνας το 2006, Ανερχόμενο Αστέρι στα Βραβεία Ψυχή του Χορού το 2008, ένας από τους χορευτές των “25 to Watch” του περιοδικού Dance Magazine, το Βραβείο Benois Prix de la Danse το 2009, το Βραβείο Δεξιοτεχνίας του Διεθνούς Διαγωνισμού Dance Open στην Αγία Πετρούπολη το 2010 ενώ το επόμενο έτος παρέλαβε το Πρώτο Βραβείο στο συγκεκριμένο Διαγωνισμό. Επίσης το Βραβείο του Καλύτερου Χορευτή από τους Κριτικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2011 ενώ το 2014 του απονεμήθηκε ο τίτλος του “Καλλιτέχνη της Ρωσίας”. Το 2015 του απονεμήθηκε το Ετήσιο βραβείο QG για το πρώτο μπαλέτο του ως χορογράφος.

Ο Ivan Vasiliev έγινε μέλος του Μπαλέτου Μπολσόι στο τέλος του 2006 ως πρώτος σολίστ. Ως το τέλος του 2010 είχε χορέψει τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στα μπαλέτα Ο Κουρσάρος, Οι Φλόγες του Παρισιού, Δον Κιχώτης, Ζιζέλ, Η Κακοφυλαγμένη Κόρη, Σπάρτακος, Πετρούσκα, Ο Καρυοθραύστης, Εσμεράλντα, Η Μπαγιαντέρα και προήχθη στο βαθμό του κορυφαίου χορευτή του Μπαλέτου Μπολσόι. O Ivan Vasiliev και η Natalia Osipova άφησαν τον διάσημο θίασο στο τέλος του 2011 για να αναζητήσουν νέους καλλιτεχνικούς ορίζοντες. Και οι δύο έγιναν κορυφαίοι χορευτές του Θεάτρου Mikhailovsky στην Αγία Πετρούπολη έχοντας την δυνατότητα να χορεύουν ως προσκεκλημένοι κορυφαίοι καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Ο Vasiliev έγινε κορυφαίος προσκεκλημένος καλλιτέχνης στο American Ballet Theatre, στη Σκάλα του Μιλάνου και στο Θέατρο Μπολσόι. Χόρεψε επίσης πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Θέατρο Mariinsky, στο Θέατρο Stanislavsky, στο Θεάτρου Novosibirsk, αλλά και με το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Κρατικό Μπαλέτο Βαυαρίας και το Μπαλέτο της Αυστραλίας. Το 2015 έγινε βασικό μέλος του Θεάτρου Novosibirsk.

Μέχρι το τέλος του 2016 χόρεψε σε πολλά μπαλέτα και συνεργάστηκε με πολλούς διάσημους χορογράφους. Ξεκινώντας από το 2015 άρχισε να ασχολείται συστηματικά με τη χορογραφία. Συγκεκριμένα την άνοιξη του 2015 ανέβασε σε μια παράσταση μικρές χορογραφίες και την άνοιξη του 2016 τρία μονόπρακτα μπαλέτα καθώς και πλήρους μήκους Χριστουγεννιάτικο μπαλέτο τον χειμώνα. Τον Μάιο του 2016 ακόμη ένα μονόπρακτο μπαλέτο του παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Νέων Χορογράφων στο Θέατρο Μπολσόι.

Πληροφορίες για την παράσταση

Ivan Vasiliev & The All Stars Russian Ballet

20, 21 Μαΐου 2017

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής

Πηγές: megaron.gr, wikipedia.org

επιστροφή στην κορυφή