Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι είναι ο συγχρονισμός στο χορό

Τι είναι ο συγχρονισμός στο χορό

Στο χορό ο συγχρονισμός σημαίνει η κίνηση με τον ρυθμό της μουσικής.

Ωστόσο ο τέλειος συγχρονισμός είναι κάτι περισσότερο από την εκτέλεση των βημάτων απλά ακολουθώντας τον ρυθμό της μουσικής. Δεν είναι τόσο δύσκολο να κινείται κάποιος ακούγοντας τη μουσική αλλά χρειάζεται πρακτική εξάσκηση για να διδάξει το μυαλό και το σώμα του πως πραγματικά πρέπει να αισθάνεται το ρυθμό της μουσικής.

Ο τέλειος συγχρονισμός δίνει την δυνατότητα έκφρασης των συναισθημάτων μέσα από τις κινήσεις χορού αντί της προσπάθειας μέτρησης του ρυθμού με το μυαλό. Όταν αυτό επιτευχθεί ο χορός φαίνεται καθαρός και φυσικός. Δεν θα χρειάζεται πλέον η μέτρηση των beats της μουσικής καθώς το σώμα είναι πλήρως ενημερωμένο για την θέση που πρέπει να έχει στο χώρο με την μουσική κάθε στιγμή.

Οι επαγγελματίες χορευτές είναι εξειδικευμένοι στον τέλειο συγχρονισμό.

Ο καλός συγχρονισμός δεν σχετίζεται με κάποιο συγκεκριμένο είδος χορού. Είναι εξίσου σημαντικός για κάθε στυλ χορού.

Μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον τέλειο συγχρονισμό:

- Μην ακούτε τους στίχους. Ο συγχρονισμός είναι κάτι περισσότερο από τη σημασία των λέξεων ενός τραγουδιού.

- Μπορείτε να κάνετε εξάσκηση για να έχετε την αίσθηση του ρυθμού της μουσικής με προσωπική εργασία.

- Εξασκηθείτε στον αυτοσχεδιασμό στο χορό χωρίς ρουτίνα, σειρά βημάτων ή πρόγραμμα.

- Αν ο αυτοσχεδιασμός σας φαίνεται δύσκολος πάρτε συγκεκριμένες χορευτικές κινήσεις που θέλετε να ενσωματώσετε σε ένα τραγούδι και συμπληρώστε τα κενά με κινήσεις. Μπορείτε να ορίσετε ένα συγκεκριμένο θέμα για τις κινήσεις χορού που θα ακολουθεί το σώμα σας. Μερικές φορές ο καθορισμός ενός συγκεκριμένου θέματος στο χορό κινητοποιεί τη σκέψη και βοηθάει στο συγχρονισμό της κίνησης με τους χτύπους.

- Είναι σημαντικό να υπάρχει αίσθηση του χώρου που θα χορέψει κάποιος.

- Σε πολλές περιπτώσεις το να ακολουθείτε ακριβώς τη μουσική δεν είναι τόσο σημαντικό. Ο δικός σας συγχρονισμός πρέπει να ακολουθεί και να συμπληρώνει την μουσική. Ιδανικός συγχρονισμός δεν σημαίνει απαραίτητα να κινείστε ακριβώς στους χτύπους της μουσικής. Σκεφτείτε την μουσική σαν παρτενέρ με την οποία θέλετε διηθηθείτε μια ιστορία μαζί.

Πηγή: thoughtco.com

balleton.gr