Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελληνίδα δασκάλα χορού που γυμνάζει τα μοντέλα της Victoria Secret

Η Ελληνίδα δασκάλα χορού που γυμνάζει τα μοντέλα της Victoria Secret

Η Αλεξάνδρα Αβράμη μεγάλωσε στα Γιαννιτσά και ξεκίνησε μπαλέτο σε ηλικία 4 ετών. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε ηλικία 21 ετών ξεκίνησε να χορεύει στα πιο φημισμένα θέατρα και φεστιβάλ χορού της Νέας Υόρκης.

Το μπαλέτο είναι μια από τις πιο απαιτητικές τέχνες και για να ασχοληθεί κάποιος πρέπει εκτός από ταλέντο στο χορό να έχει πείσμα, αφοσίωση και πειθαρχία. Χρειάζεται καθημερινή εξάσκηση και πολλές πρόβες για την καλύτερη δυνατή απόδοση στη σκηνή.

Η Αλεξάνδρα Αβράμη αποφάσισε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να δώσει εξετάσεις στο American Ballet Theatre της Νέας Υόρκης ώστε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπαλέτο.

Όπως είχε δηλώσει παλαιότερα σε συνέντευξη της στο περιοδικό People, «η πιθανότητα να βρεθείς στις αίθουσες μεγάλων επαγγελματικών σχολών χορού της Νέας Υόρκης είναι πραγματικά πολύ μικρή». Αυτό, όχι μόνο λόγω αυστηρών κριτηρίων επιλογής, αλλά κυρίως λόγω και του τεράστιου αριθμού υποψηφίων που έρχονται κάθε χρόνο από όλο τον κόσμο για να δώσουν εξετάσεις. Όμως η Αλεξάνδρα κατάφερε σε ηλικία 21 ετών να είναι μεταξύ των χορευτών που βρέθηκαν στη λίστα των επιτυχόντων του American Ballet Theatre.

Εργάζεται στη Νέα Υόρκη τα τελευταία 5 χρόνια ως χορεύτρια κλασικού μπαλέτου και καθηγήτρια σε επαγγελματικές σχολές χορού. Επίσης έχει χορέψει σε παγκοσμίου φήμης μπαλέτα και σκηνές όπως στην Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και International Jacobs Pillow Dance Festival. Εκτός από το μπαλέτο αγαπά πολύ την γυμναστική και πριν φύγει για την Αμερική είχε αποφοιτήσει από την Γυμναστική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα συνδυάζει τις δύο αγάπες της και εργάζεται ως personal και group trainer στο Ballet Beautiful by Mary Helen Bowers. Όπως έχει δηλώσει και η ίδια πρόκειται για μια «παγκοσμίως αναγνωρισμένη μέθοδο γυμναστικής που συνδυάζει την γυμναστική με το μπαλέτο και έχει στόχο την ενδυνάμωση και τη γράμμωση των μυών, διατηρώντας μια λεπτή και κομψή σιλουέτα όπως των χορευτών μπαλέτου». Ανάμεσα στις μαθήτριες της είναι πολλά διάσημα μοντέλα όπως η Miranda Kerr, η Doutzen Kroes, η Gigi Hadid,η Alexa Chung, αλλά και μοντέλα της Victoria’s Secret.

Όπως έχει δηλώσει και η ίδια, «Δεν φτάνει μόνο το ταλέντο, πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου και να δουλεύεις σκληρά για αυτό που αγαπάς».

Πηγή: eleftherostypos.gr

balleton.gr