Menu

8 συμβουλές για να βελτιώσετε το χορό σας

  • Κατηγορία Νέα

Επιθυμείτε να βελτιώσετε το χορό σας; Ακολουθούν οι 8 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε οποιοδήποτε στυλ χορού. Ανεξαρτήτως του βαθμού εμπειρίας που έχετε, οι συγκεκριμένες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι χορευτές. Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές θα πετύχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα στο χορό.

1. Βρείτε έναν καλό δάσκαλο

Οι επαγγελματίες χορευτές γνωρίζουν τη σημασία ενός καλού δασκάλου χορού. Ένας δάσκαλος χορού δεν διδάσκει μόνο νέα βήματα και τεχνικές αλλά διορθώνει και τα λάθη. Εάν είστε νέοι στο χορό επιλέξτε δάσκαλο προσεκτικά. Εάν έχετε λάβει ήδη κάποια μαθήματα και δεν παρατηρείτε βελτίωση αναζητήστε ένα διαφορετικό δάσκαλο. Όσο περισσότερο ασχολείστε με το χορό τόσο περισσότερο θα συνειδητοποιήσετε ποιες ιδιότητες επιθυμείτε σε ένα δάσκαλο χορού.

2. Παρακολουθείστε άλλους χορευτές

Είναι καλό για να βελτιώσετε το χορό σας να παρακολουθείτε χορευτές σε ταινίες ή βίντεο εστιάζοντας στις γραμμές του σώματος, τη στάση του σώματος και στην τεχνική. Προσπαθήστε να ενσωματώσετε το στυλ που σας αρέσει στο δικό σας χορό.

3. Βελτιώστε τη στάση του σώματός σας

Σταθείτε όρθιοι, πιέστε τους ώμους σας προς τα κάτω και πίσω και κρατείστε το κεφάλι σας προς τα πάνω. Είναι πραγματικά εκπληκτικό η καλή στάση του σώματος στο χορό.

4. Ευελιξία

Το καθημερινό stretching (τεντώματα) θα κάνει το σώμα σας πιο ευέλικτο. Ένας μεγάλος στόχος στο χορό είναι να κάνουμε κάθε κίνηση να φαίνεται πιο εύκολη. Όσο πιο ευλύγιστα είναι τα πόδια σας τόσο πιο εύκολο είναι να χορέψετε.

5. Βελτιώστε την τεχνική σας

Οι επαγγελματίες χορευτές περνούν όλη τη σταδιοδρομία τους τελειοποιώντας την τεχνική τους. Η καλή τεχνική είναι αυτό που ξεχωρίζει τους καλούς από τους καλύτερους χορευτές. Μάθετε νέες κινήσεις, αλλά προσπαθήστε να τελειοποιήσετε τις ικανότητες του κάθε βήματος.

6. Φορέστε τα κατάλληλα παπούτσια

Κάθε στυλ χορού απαιτεί ένα συγκεκριμένο τύπο παπουτσιού. Τα παπούτσια χορού είναι κατασκευασμένα προσεκτικά για να προστατεύσουν τα πόδια προς όφελος του χορευτή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στο χορό το σωστό τύπο παπουτσιών και το σωστό μέγεθος.

7. Χαλαρώστε

Το σώμα σας θα χορέψει καλύτερα σε μια χαλαρή κατάσταση. Πάρτε βαθιές ανάσες και καθαρίστε το μυαλό σας. Διδάξτε τον εαυτό σας να χαλαρώνετε με την μουσική.

8. Χαμόγελο

Ένα χαμόγελο είναι μια έκφραση της ευχαρίστησης, της ευτυχίας ή διασκέδασης. Εάν χαμογελάτε ενώ χορεύετε δίνετε την αίσθηση στο κοινό που σας παρακολουθεί ότι αγαπάτε αυτό που κάνετε.

Πηγή: thoughtco.com

επιστροφή στην κορυφή