Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορυφαίος χορευτής εξηγεί πως άφησε το Βασιλικό Μπαλέτο για το Μαριίνσκι

Κορυφαίος χορευτής εξηγεί πως άφησε το Βασιλικό Μπαλέτο για το Μαριίνσκι

Ο Xander Parish είναι ο πρώτος Βρετανός χορευτής που είναι μέλος του Μπαλέτου Mariinsky.

To Royal Ballet δεν κατάφερε να αναπτύξει το ακατέργαστο ταλέντο των υποσχόμενων νέων χορευτών, σύμφωνα με τον Xander Parish, ο οποίος έφυγε από τη Βρετανία για τη Ρωσία και έγινε αστέρι.

Ο Parish είναι ο είναι ο πρώτος Βρετανός χορευτής που έγινε κορυφαίος χορευτής στο διάσημο Μπαλέτο Mariinsky στην Αγία Πετρούπολη. Τον περασμένο μήνα επέστρεψε στη Royal Opera House μετά από επτά χρόνια για να χορέψει το βασικό ρόλο στο μπαλέτο Η Λίμνη των Κύκνων.

Ο γεννημένος στο Χαλ χορευτής εκπαιδεύτηκε στο Royal Ballet School και είχε ενταχθεί στο corps de ballet του Covent Garden για τέσσερα χρόνια όταν ο Yuri Fateyev, τότε αναπληρωτής διευθυντής του Mariinsky ήρθε στο Λονδίνο ως προσκεκλημένος καθηγητής το 2007. Δύο χρόνια αργότερα, ο Fateyev προσκάλεσε τον Parish να συμμετέχει στο θίασο του.

«Την εποχή εκείνη στο Βασιλικό Μπαλέτο υπήρχε μια νοοτροπία να αφήνει τους χορευτές να αναπτυχθούν και να αποκτήσουν δύναμη με το χρόνο τους.

Ενώ στη Ρωσία προτιμούν να παίρνουν χορευτές που ίσως να μην είναι έτοιμοι για μεγάλους ρόλους και να δουλεύουν μέχρι να είναι έτοιμοι να χορέψουν μπροστά στο κοινό,» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Xander Parish.

Πρόσφατα χόρεψε στα μπαλέτα Λίμνη των Κύκνων, Άννα Καρένινα και Πακίτα κατά την θερινή περιοδεία του Μπαλέτου Mariinsky στο Covent Garden. Ερωτηθείς από το BBC Radio 4 αν θα μπορούσε να είχε παραμείνει στο Βασιλικό Μπαλέτο και να χορέψει παρόμοιους σπουδαίους ρόλους ο Parish απάντησε: «Θα μπορούσα να το κάνω. Σίγουρα αν είχα δουλέψει σκληρά θα το είχα πετύχει. Αλλά αυτό δεν συνέβη εκεί, συνέβη στο Mariinsky. Και είμαι πολύ ευγνώμων. Οι Ρώσοι είδαν κάτι μέσα μου που με εξέπληξε και εμένα τον ίδιο.»

Η ύπαρξη ενός Βρετανού χορευτή στη Ρωσία είναι ασυνήθιστη πρόσθεσε. Ο Parish εκπαιδεύτηκε στην Σχολή Χορού και Θεάτρου Skullton Hooper του Χαλ, που μεταξύ των αποφοίτων της είναι ο διευθυντής του Royal Ballet, Kevin O'Hare. 

 

Πηγή: telegraph.co.uk

balleton.gr