Menu

Οι χορευτές έχουν μεγαλύτερο αυτοέλεγχο

  • Κατηγορία Νέα

Όσοι αγαπούν το χορό πάντα νιώθουν ενθουσιασμό όταν η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει τα οφέλη του χορού. Τώρα μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας δίνει έναν ακόμη λόγο να ασχοληθεί κάποιος με το χορό. Συγκεκριμένα η νέα μελέτη δείχνει ότι η άσκηση μπορεί να αυξήσει τον αυτοέλεγχο όπως και την ικανότητα να κάνει κάποιος πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές, να αποφύγει τις υπερβολικές αγορές και να παίρνει πιο έξυπνες αποφάσεις για τη ζωή.

Ενώ η έρευνα αφορούσε ανθρώπους που έκαναν συστηματικά περπάτημα ή τρέξιμο, μπορεί εύκολα να συνδεθεί και με άλλους τύπους σωματικής δραστηριότητας. Δηλαδή με το χορό. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, όσο περισσότερο ασκείστε τόσο περισσότερο αυτοέλεγχο έχετε. Αυτό σημαίνει ότι οι χορευτές, των οποίων το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πρόβες και εξάσκηση, πιθανότατα έχουν και μεγαλύτερο αυτοέλεγχο.

Μια θετική διαπίστωση είναι ότι αυτή η επίδραση της άσκησης φαίνεται να παραμένει για ένα μήνα αφού οι ερευνητές μειώσουν την σωματική τους δραστηριότητα. Για τους χορευτές αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα εξακολουθούν να έχουν αυτοέλεγχο και κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Σίγουρα μπορείτε να χαλαρώσετε το πρόγραμμα άσκησης κατά τη διάρκεια του χρόνου αλλά ο αυτοέλεγχος που αποκτήθηκε από τις προπονήσεις θα παραμένει. 

Παρόλο που οι ερευνητές δεν είναι ακόμα βέβαιοι για ποιο λόγο η άσκηση αυξάνει τον αυτοέλεγχο, είναι ένας ακόμη λόγος για να συνεχίσετε την άσκηση. Το να γίνετε καλύτερος χορευτής συνεπάγεται ότι είστε πιο υγιής άνθρωπος, με μεγαλύτερη διανοητική αντοχή για να κάνετε πιο σωστές επιλογές μέσα και έξω από το στούντιο.

Πηγή: dancemagazine.com

 

 

επιστροφή στην κορυφή