Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως είναι η καθημερινότητα μιας μπαλαρίνας

Πως είναι η καθημερινότητα μιας μπαλαρίνας

Η Amy Harris, καταξιωμένη καλλιτέχνης του Μπαλέτου της Αυστραλίας, μιλάει για την καθημερινότητα της ως μπαλαρίνα.

Αν και μόλις 34 ετών, η Amy Harris χορεύει τουλάχιστον 30 χρόνια. Από τα 30 αυτά χρόνια, τα 16 χορεύει ως μέλος του Μπαλέτου της Αυστραλίας. Η ενασχόληση με το χορό “χτίζει” σταδιακά ένα σώμα μπαλαρίνας. Συνήθως ένας μακρύς, λεπτός και γυμνασμένος τύπος σώματος αντιπροσωπεύει μια πτυχή της κομψότητας. Για τους περισσότερους ένα σώμα μπαλαρίνας αποτελεί έναν αόριστο και υψηλό στόχο που είναι δύσκολο να φτάσουν. Για την Amy Harris που είναι μπαλαρίνα, το σώμα μπαλαρίνας είναι συνέπεια των φυσικών απαιτήσεων της δουλειάς.

Τι χρειάζεται λοιπόν για να επιτευχθεί ένα “σώμα μπαλαρίνας”; Η Amy Harris απαντά στο ερώτημα μέσα από την καθημερινή της εμπειρία ως μπαλαρίνα στο Μπαλέτο της Αυστραλίας.

Σε μια τυπική σεζόν χορού:

10:30 π.μ.

Σε μια τυπική σεζόν χορού ξεκινάμε στις 10:30 το πρωί και τελειώνουμε στις 6:30 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος αυτού κάνουμε μαθήματα μπαλέτου από τις 10:30 π.μ. μέχρι τις 11:45 π.μ. Ξεκινάμε από ασκήσεις στη μπάρα και συνεχίζουμε με ασκήσεις στο κέντρο.”

11:45 π.μ.

Έχουμε 15 λεπτά διάλειμμα.”

12:00 μ.μ.

Ξεκινάμε πρόβες από τις 12:00 μ.μ. έως τις 2:30 μ.μ. Μπορεί σε μια αίθουσα να προετοιμάζουμε ένα μεγάλο μπαλέτο για το επόμενο έτος, όπως το μπαλέτο Σπάρτακος. Ή ακόμα μπορεί οι κορυφαίοι χορευτές σε μια άλλη αίθουσα να κάνουν πρόβα για κάποιο ρόλο που θα ερμηνεύσουν.”

2:30 μ.μ.

Όλοι κάνουμε ένα διάλειμμα από τις 2:30 μ.μ. έως τις 3:45 μ.μ., το οποίο είναι το μεσημεριανό διάλειμμα και ο χρόνος που κάποιος μπορεί να ακολουθήσει κάποια θεραπεία αν θέλει. Έχουμε επίσης γυμναστήριο και εγκαταστάσεις Pilates. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Pilates για να γυμνάσουν όλους τους διαφορετικούς μυς και να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στα μαθήματα χορού.”

3:45 μ.μ.

Στη συνέχεια ξεκινάμε στις 3:45 μ.μ. και συνεχίζουμε ως τις 6:30 μ.μ. Στο διάστημα αυτό μπορεί να κάνουμε πρόβα ένα πλήρες μπαλέτο ή μια σύντομη πρόβα μέχρι τις 6:30 μ.μ."

6:30 μ.μ.

Για μένα ξεκούραση είναι απλά να επιστρέψω σπίτι και να κάνω ένα ζεστό ντους και στη συνέχεια ένα καλό στρέτσινγκ.”

Πηγή: harpersbazaar.com.au

balleton.gr