Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι παραστάσεις μπαλέτου που θα δούμε τον Απρίλιο στην Αθήνα

Οι παραστάσεις μπαλέτου που θα δούμε τον Απρίλιο στην Αθήνα

Εντυπωσιακές παραστάσεις μπαλέτου θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το κοινό στην Αθήνα τον Απρίλιο.

Το πρόγραμμα των μεταδόσεων του Μπαλέτου Μπολσόι γνωστό ως The Bolshoi Ballet Live συνεχίζεται με το μπαλέτο Οι Φλόγες του Παρισιού στις 15 Απριλίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 18:00 μ.μ. Το μπαλέτο θα παρουσιαστεί σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από τη Μόσχα. Στο μπαλέτο συμμετέχουν οι Πρώτοι Χορευτές, Σολίστ και Corps de ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.

Επίσης κορυφαίοι χορευτές από τα Θέατρα Μπολσόι και Μαριίνσκι θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από διάσημα μπαλέτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στο κοινό.

Δώδεκα από τους σπουδαιότερους χορευτές των θεάτρων Μπολσόι και Μαριίνσκι παρουσιάζουν τις καλύτερες στιγμές από τις αξεπέραστες χορογραφίες των παραστάσεων: Η Λίμνη των Κύκνων, Ζιζέλ, Δον Κιχώτης κ.α.

Μια σπουδαία παραγωγή που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο έρχεται και στην Αθήνα. Ένα γκαλά μπαλέτου γεμάτο από τις αξεπέραστες κορυφαίες στιγμές των διάσημων παραστάσεων Η λίμνη των κύκνων, Η Ωραία Κοιμωμένη, Ζιζέλ, Δον Κιχώτης, Ρωμαίος και Ιουλιέτα κ.ά.

Συμμετέχουν 12 από τους καλύτερους χορευτές της Ρωσίας, από τα δύο μεγαλύτερα θέατρα της χώρας, το Μπολσόι της Μόσχας και το Μαριίνσι της Αγίας Πετρούπολης.

Τίτλος της παράστασης «Ο χορός είναι η ζωή μου». Πρόκειται για μια φράση που ακούμε συχνά από τους χορευτές μπαλέτου. Όπως έλεγε η διάσημη μπαλαρίνα Μάγια Πλισέτσκαγια: «Το μπαλέτο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί με το μπαλέτο, πρέπει να ξεκινήσει από παιδί. Με όλες τις άλλες τέχνες μπορεί να ασχοληθεί και αργότερα… Όταν πρωτοπήγα να μάθω μπαλέτο, ήμουν οκτώ χρόνων. Στα 18 μου ήμουν ήδη στη σκηνή του Μπολσόι. Ο χορός είναι όλη μου η ζωή..»

Οι 12 χορευτές, τα έξι μαγικά ζευγάρια που θα δούμε στην Αθήνα συγκαταλέγονται στους καλύτερους πρώτους σολίστ των διάσημων μπαλέτων Μπολσόι και Μαριίνσι, που είναι τα μεγαλύτερα θέατρα της Ρωσίας και από τα σπουδαιότερα του κόσμου.

Τα αστέρια που θα δούμε στη σκηνή από το Θέατρο Μπολσόι είναι:

οι κορυφαίοι χορευτές Μαρία Αλεξάντροβα και Βλαντισλάβ Λαντραντόφ,

ο πρώτος χορευτής Αλεξάντρ Βολτσκόφ και η σολίστ Αναστασία Γκοριάτσεβα,

ο πρώτος χορευτής Ρουσλάν Σκβορτσκόφ και Ξένια Ζιγκάνσινα

Τα αστέρια που θα δούμε στη σκηνή από το Θέατρο Μαριίνσκι είναι:

ο πρώτος σολίστ Φίλιπ Στέπιν με την πρώτη σολίστ Εκατερίνα Οσμόλκινα,

ο πρώτος σολίστ Κονσταντίν Σβέρεφ και η πρώτη σολίστ Κριστίνα Σαπράν,

ο πρώτος χορευτής Τιμούρ Ασκέροβ και η σολίστ Οξάνα Μποντάρεβα

Στο πρόγραμμα της παράστασης θα απολαύσουμε τα διάσημα pas de deux, καθώς και αποσπάσματα από τις παραστάσεις: H Λίμνη των Κύκνων, Η Ωραία Κοιμωμένη, Ζιζέλ, Δον Κιχώτης, Συλφίδες, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Κάρμεν, Ραϋμόντα, Μπαγιαντέρα, Ο θρύλος της Αγάπης, Κουρσάρος, Σεχραζάντ.

12 χορευτές που θα μιλήσουν με το σώμα τους και με τη διεθνή γλώσσα του κλασικού μπαλέτου θα αναφωνήσουν «Ο χορός είναι η ζωή μου..».

Το Γκαλά Μπαλέτου “Ο χορός είναι η ζωή μου” θα παρουσιαστεί στις 20, 21 και 22 Απριλίου 2018 για τέσσερις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Διαβάστε επίσης: Ο Χορός είναι η ζωή μου: Γκαλά Αστέρων Ρώσικου Μπαλέτου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Εθνική Λυρική Σκηνή μετά την επιτυχία της παρουσίασης της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ τον περασμένο Ιούλιο ανακοινώνει δύο παραστάσεις της Σχολής τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 και τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 στις 20:00 μ.μ στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι σπουδαστές της Σχολής με την καθοδήγηση των καθηγητών και των πιανιστών της Σχολής, παρουσιάζουν κλασικές και σύγχρονες χορογραφίες των Γιάννη Ντοντσάκη, Μαρκέλλας Μανωλιάδου, Λέλας Χατζηελευθερίου, Δάφνης Σταθάτου, Γιάννη Τσιγκρή, Γιώργου Παπαδόπουλου, Έρης Τζώρτζη, Μαρίας Τσιγγίστρα, Μαρίας Παπακωνσταντίνου, Ελευθερίας Αγαπάκη, Λουκά Θεοδοσόπουλου. Περισσότερες πληροφορίες στο nationalopera.gr.

Πηγές: megaron.gr, nationalopera.gr

balleton.gr