Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπουδαίες διακρίσεις Ελλήνων χορευτών σε Διεθνή Διαγωνισμό Χορού

Σπουδαίες διακρίσεις Ελλήνων χορευτών σε Διεθνή Διαγωνισμό Χορού

Η συμμετοχή της χώρας μας σε διεθνή διοργάνωση χορού σημείωσε μεγάλη επιτυχία με την κατάκτηση μεταλλίων και υποτροφιών. Οι χορευτές που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, που διεξήχθη στις 4 Μαρτίου, έλαβαν μέρος στον κορυφαίο διαγωνισμό χορού της Ιταλίας, “Domenico Modugno” και κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να κατακτήσουν δύο πρώτες, δύο δεύτερες θέσεις και το βραβείο για την καλύτερη χορογράφο.

Συγκεκριμένα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού και Σύγχρονου Χορού έδωσε την ευκαιρία σε 400 χορευτές να παρουσιάσουν στο κοινό τις χορογραφίες τους και κάνουν μια διεθνή καριέρα. Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος χορευτές από την Ελλάδα και την Κύπρο σε μια γιορτή του μπαλέτου. Στην Κριτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος βρέθηκαν αναγνωρισμένοι χορευτές και χορογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχοι των διοργανωτών είναι η προβολή του κλασικού και μοντέρνου χορού, η ανάδειξη των ταλέντων, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και τεχνογνωσίας ανάμεσα σε χορευτές και χορογράφους από διαφορετικές σχολές μπαλέτου. 

Οι χορευτές που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού και Σύγχρονου Χορού έλαβαν μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό χορού της Ιταλίας αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις.

Στη διοργάνωση στην Ιταλία συμμετείχαν 1000 χορευτές από όλο τον κόσμο. Οι χορευτές από την Ελλάδα εντυπωσίασαν τους κριτές με τα προγράμματα που παρουσίασαν, κατάκτησαν βραβεία και υποτροφίες και ανέδειξαν τις δυνατότητες των Ελλήνων και σε αυτό τον τομέα.

Από τους Solist, η Αναστασία Γαλάτη έλαβε την πρώτη θέση στο σύγχρονο Solo Seniors και η Μαρία Τζούλη έλαβε τη δεύτερη θέση στο σύγχρονο Solo Teens. Το ομαδικό (Αναστασία Γαλάτη, Μαρία Τζούλη, Δανάη Ζόγα, Όλγα Χαλκιά, Φωτεινή Πασσά, Κωνσταντίνα Τσιμέκα) κατέκτησε την πρώτη θέση σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία και με μεγάλο ανταγωνισμό. Επίσης η Αναστασία Γαλάτη και η Όλγα Χαλκιά διακρίθηκαν στο ντουέτο του σύγχρονου και έλαβαν το ασημένιο μετάλλιο.

Σημαντική διάκριση αποτελεί το βραβείο του χορογράφου το οποίο κατέκτησε η Ιωάννα Στρατή, η οποία συνόδευσε τις διακεκριμένες χορεύτριες και επικράτησε των βραβευμένων χορογράφων από όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Ελλάδα έστειλε εθνική ομάδα σε διεθνή διαγωνισμό χορού και οι διακρίσεις των χορευτών δείχνουν ότι η χώρα μας διαθέτει πολλά ταλέντα που μπορούν να ξεχωρίσουν σε διεθνές επίπεδο στον κλασικό και τον σύγχρονο χορό.

Πηγή: kathimerini.gr

balleton.gr