Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι θέλει μια μπαλαρίνα να ξέρετε για την καριέρα της

Τι θέλει μια μπαλαρίνα να ξέρετε για την καριέρα της

Τι πραγματικά χρειάζεται για να είσαι μια επαγγελματίας μπαλαρίνα; Είναι πολύ περισσότερα από τέλεια plie. Σκεφτείτε τις ατελείωτες ώρες στη μπάρα, παγόλουτρα, μυοθεραπεία και πολλά άλλα. Μια μπαλαρίνα εξηγεί τι χρειάζεται να γνωρίζετε πριν ασχοληθείτε επαγγελματικά με το μπαλέτο.

Ξυπνάω γύρω στις 8:00 π.μ. για να μπορέσω να δώσω στο σώμα μου τον περισσότερο ύπνο που χρειάζεται για να ανακάμψει” αναφέρει η κορυφαία χορεύτρια του μπαλέτου της Αυστραλίας Amber Scott καθώς μας περιγράφει πως είναι μια μέρα από τη ζωή της. “Ξεκινώ με ένα ελαφρύ stretching και περιποίηση σώματος μετά το πρωινό”.

“10:30 π.μ. στην τάξη. Δουλεύουμε με βασικές κινήσεις στη μπάρα για να συνεχίσουμε με άλματα και στροφές την επόμενη ώρα. Αργότερα στις 12 μ.μ. έως 3:00 μ.μ. κάνουμε πρόβα για τις παραστάσεις της επόμενης σεζόν”.

Στη συνέχεια οι χορευτές κάνουν ένα διάλειμμα από τις 3:00 μ.μ. έως τις 5:00 μ.μ.: “Έχουμε ένα καλό γεύμα, λίγη ώρα ξεκούρασης, πιλάτες φυσιοθεραπεία ή μυοθεραπεία”. Μετά ασχολούμαστε με τα μαλλιά και το μακιγιάζ και έχουμε λίγο χρόνο να φτιάξουμε τα παπούτσια pointe. Ένα μάθημα προθέρμανσης γίνεται λίγο πριν τις 7:30 μ.μ. Μετά από αυτό; “Στις 10:30 μ.μ. λίγη ξεκούραση και επιστροφή στο σπίτι για το βραδινό γεύμα και για να κοιμηθούμε”.

Ακούγεται εξαντλητικό; Η Amber Scott συμφωνεί ότι είναι ένας αγώνας αγάπης. Είναι μια κουραστική εμπειρία να βρίσκεστε καθημερινά στο στούντιο προσπαθώντας με ιδρώτα και κούραση να δημιουργήσετε μια τέλεια φυσική αυτοπεποίθηση. Θαυμάζω συνεχώς πως το σώμα μπορεί να ωθηθεί και να χορέψει με μια απίστευτη κίνηση αν το θέλει η καρδιά”.

Αγαπώ πως κάθε ημέρα ως χορεύτρια πρέπει να είσαι γειωμένη και ειλικρινής με το σώμα σου”, προσθέτει. “Είναι μια πολύ ταπεινή μορφή τέχνης. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό χορεύετε, υπάρχει πάντα κάτι περισσότερο για να μάθετε. Αυτό που αγαπώ σε αυτή την καριέρα είναι να εκφράζει τα μυστήρια και συναισθήματα της ζωής μέσα από το σώμα”.

Εκτός από την έλλειψη κατανόησης για το τι κάνει ένας χορευτής μπαλέτου στην ημέρα του, υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με αυτή τη δουλειά.

Τι πρέπει να γνωρίζετε προτού φτάσετε στα μαθήματα στη μπάρα; “Η εντύπωση του κλασικού μπαλέτου είναι ότι είναι αιθέριο, χωρίς βαρύτητα και ελίτ”, λέει η Scott. “Αισθάνομαι ότι υπάρχουν τόσες περισσότερες πτυχές για το μπαλέτο από αυτό. Για να χορέψετε καλά θα πρέπει να έχετε πολλές ιδιότητες εκτός από την κλασική τεχνική που είναι γήινη, ανθρώπινη και σκληρή”.

Είναι ένα δώρο που αποτελεί μέρος μιας μορφής τέχνης που μπορεί να εντυπωσιάσει τους ανθρώπους και να φέρει χαρά στο κοινό”.

Πηγή: vogue.com.au

balleton.gr