Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι χρειάζεται για να γίνει κανείς μπαλαρίνα σε ηλικία 13 ετών. Περισσότερη αφοσίωση και αγάπη για το μπαλέτο

Τι χρειάζεται για να γίνει κανείς μπαλαρίνα σε ηλικία 13 ετών. Περισσότερη αφοσίωση και αγάπη για το μπαλέτο

Η Lilia Greyeyes περιγράφει μια μέρα από τη ζωή της στην Σχολή του Εθνικού Μπαλέτου του Καναδά.

Η ημέρα της Lilia Greyeyes αρχίζει νωρίς το πρωί στην Σχολή του Εθνικού Μπαλέτου του Καναδά. Μετά από μια πλήρη σειρά μαθημάτων κατευθύνεται αμέσως στην τάξη μπαλέτου για έναν ακόμη γύρο πρακτικής εξάσκησης. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι νέο για τη νεαρή φοιτήτρια αφού χορεύει από τότε που ήταν μόλις δύο ετών.

“Αγαπώ πραγματικά το μπαλέτο”, εξηγεί η Greyeyes στο παρακάτω video.

Είναι σαφές ότι το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά: Η Lilia Greyeyes είναι η κόρη του φημισμένου Καναδού ηθοποιού, σκηνοθέτη και χορογράφου Michael Greyeyes. Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής του Εθνικού Μπαλέτου του Καναδά. Η μητέρα της Lilia, Nancy Greyeyes είναι βραβευμένη χορεύτρια που δουλεύει σε μπαλέτα στον Καναδά και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Κάποιες ημέρες μπορεί να χάσετε το κίνητρό σας για να συνεχίσετε την κατάρτιση και να θέλετε απλώς να κοιμηθείτε ή να κάνετε ένα διάλειμμα, αλλά χρειάζεται πολύ πειθαρχία για να εξελιχτείτε και να χορεύετε καλά μόνοι σας” αναφέρει η μπαλαρίνα.

Η πρακτική άσκηση 19 ωρών την εβδομάδα στα πλαίσια της εβδομαδιαίας εξάσκησης σε μια σχολή χορού γίνεται άγχος – έτσι στον ελεύθερο χρόνο που έχει η Greyeyes περνάει χρόνο με την οικογένεια της, ζωγραφίζει και παίζει με τα σκυλιά της.

Πηγη: cbc.ca

Πολυμέσα

balleton.gr