Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο χορός συμβάλει στην υγιέστερη γήρανση

Ο χορός συμβάλει στην υγιέστερη γήρανση

Μια μελέτη έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που ασχολούνται με το χορό είχαν υψηλότερα επίπεδα ενέργειας, μεγαλύτερη ευελιξία, βελτιωμένη στάση σώματος και αυξημένη αίσθηση επιτυχίας.

Το να θέλετε να φορέσετε τα παπούτσια χορού σας και να βάλετε μια μουσική tango, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, βοηθάει στην υγιή γήρανση.

Το Queensland Ballet και το QUT κυκλοφόρησαν τα αποτελέσματα ενός κοινού έργου που εξετάζει τα οφέλη υγείας και ευεξίας του μπαλέτου για τους ηλικιωμένους Αυστραλούς.

Το τριμηνιαίο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 10 μαθήματα μπαλέτου για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες είχαν υψηλότερα επίπεδα ενέργειας, μεγαλύτερη ευελιξία, βελτιωμένη στάση σώματος και αυξημένη αίσθηση επιτυχίας. Ένιωσαν επίσης πιο ευτυχισμένοι και απολάμβαναν την αίσθηση της κοινότητας και της φιλίας.

Ο Διευθυντής Στρατηγικής και Παγκόσμιας Απήχησης Μπαλέτου του Queensland Ballet, Felicity Mandile, δήλωσε ότι το πρόγραμμα στοχεύει στην λεπτομερή κατανόηση των κινήτρων και των εμπειριών των συμμετεχόντων στην τάξη μπαλέτου και των πιθανών συμμετεχόντων για να ενημερώσει τον τρόπο με τον οποίο η Queensland Ballet θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερα προγράμματα, τα οποία να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

“Το πρόγραμμα εξέτασε τα κίνητρα των μεγαλύτερων ανθρώπων να ασχοληθούν με το μπαλέτο, τα αποτελέσματα υγείας και ευεξίας για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και την εξέταση των πρακτικών διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται στην διδασκαλία χορού”, δήλωσε ο Mandile.

“Διαπίστωσε ότι η ενασχόληση με το μπαλέτο μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα σε διάφορους τομείς υγείας και ευεξίας και να προάγει ένα γενικό αίσθημα ευημερίας”.

Ο ψυχολόγος παραστάσεων και πρώην επαγγελματίας χορευτής Gene Moyle δήλωσε ότι η κίνηση, είτε ο χορός είτε άλλες μορφές άσκησης ήταν ένας βασικός παράγοντας για την υγιή γήρανση.

“Τα φυσικά οφέλη της κίνησης και του χορού σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι καλά τεκμηριωμένα και το πρόγραμμα μας πραγματικά ενισχύει αυτά τα ευρήματα, ωστόσο υπογραμμίζει επιπλέον τη χαρά και τα οφέλη των κοινωνικών σχέσεων που μπορεί να φέρει ο χορός στις ζωές των ανθρώπων”, δήλωσε ο Moyle.

“Μερικοί από τους συμμετέχοντες ανέφεραν ότι οι τάξεις μπαλέτου έδωσαν ευφορία και με χαρά τα συνέχιζαν ως μέρος του εβδομαδιαίου προγράμματός τους”.

Πηγή: deccanchronicle.com

balleton.gr