Menu

Bolshoi Ballet Live: Το πρόγραμμα των μεταδόσεων του Μπαλέτου Μπολσόι

  • Κατηγορία Νέα

Το επιτυχημένο πρόγραμμα μεταδόσεων κορυφαίων έργων μπαλέτου από το Θέατρο Μπολσόι με τους χορευτές του Μπαλέτου Μπολσόι συνεχίζεται και τη νέα σεζόν περιλαμβάνει πολλές εντυπωσιακές παραστάσεις. Αυτή τη σεζόν το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα έργα του κλασικού ρεπερτορίου μπαλέτου με τους κορυφαίους χορευτές, σολίστ και corps de ballet του Μπαλέτου Μπολσόι. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα κλασικά μπαλέτα La Sylphide, Don Quixote, La Bayadere και The Sleeping Beauty καθώς και το αγαπημένο μπαλέτο των Χριστουγέννων, The Nutcracker. Επίσης θα παρουσιαστούν τα μπαλέτα The Golden Age και Carmen Suite / Petruska.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των μεταδόσεων 2018-2019

11 Νοεμβρίου 2018 - La Sylphide (Σε ζωντανή μετάδοση από τη Μόσχα)

Την ημέρα του γάμου του, ο νεαρός Σκοτσέζος Τζέιμς ξυπνάει με ένα φιλί από ένα αιθέριο φτερωτό πλάσμα, μια συλφίδα. Εντυπωσιασμένος από την ομορφιά της, ο James διακινδυνεύει τα πάντα για να επιδιώξει μια ανέφικτη αγάπη.

Το μπαλέτο La Sylphide είναι ένα από τα παλαιότερα μπαλέτα και ένας θησαυρός του δανικού στυλ Bournonville. Προσαρμόζεται για το Bolshoi από τον εμπειρογνώμονα στο σύστημα χορού Bournonville, τον κορυφαίο χορευτή και χορογράφο Johan Kobborg, σε μια παραγωγή που είναι το απόλυτο ρομαντικό αριστούργημα.

Το μπαλέτο θα προβληθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

2 Δεκεμβρίου 2018 - Don Quixote

Εμπνευσμένο από ηρωικές ιστορίες γενναίων ιπποτών, ο Don Quixote της La Mancha και ο πιστός υπηρέτης του Sancho Panza ξεκίνησαν μια περιπέτεια για να συναντήσουν την ιδανική γυναίκα του Dulcinea.

Με άρτια τεχνική οι κυριότεροι χορευτές Ekaterina Krysanova και Semyon Chudin χορεύουν με ένα κορυφαίο cast από χορευτές του Μπαλέτου Μπολσόι παρουσιάζοντας μια εντυπωσιακή παράσταση.

23 Δεκεμβρίου 2018 - The Nutcracker (Σε ζωντανή μετάδοση από τη Μόσχα)

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, η κούκλα Nutcracker της Μαρίας μεταμορφώνεται μαγικά σε έναν πρίγκιπα και ξεκινάει η θαυμάσια περιπέτεια.

Το κλασικό έργο των Χριστουγέννων επιστρέφει στη μαγευτική σκηνή του Bolshoi για μια ζωντανή μετάδοση της διαχρονικής ιστορίας The Nutcracker, μεταφέροντας το κοινό όλων των ηλικιών σε ένα μαγικό ταξίδι μέσα από έναν λαμπερό κόσμο γεμάτο νιφάδες χιονιού και κούκλες που εντυπωσιάζουν μαζί με την μαγευτική μουσική του Τσαϊκόφσκι.

20 Ιανουαρίου 2019 - La Bayadere (Σε ζωντανή μετάδοση από τη Μόσχα)

Η χορεύτρια του ναού Nikiya και ο πολεμιστής Solor είναι βαθιά ερωτευμένοι μέχρι ο Rajah και η κόρη του Gamzatti ανακαλύψουν την απαγορευμένη αγάπη τους.

Το μπαλέτο La Bayadere είναι ένα από τα σπουδαιότερα έργα της κλασικής ιστορίας του μπαλέτου - μια ιστορία για την αγάπη και την εκδικητική κρίση στην Ινδία. Εκπληκτικά σύνολα, κοστούμια και μια από τις πιο κλασικές σκηνές στο μπαλέτο, το Βασίλειο των Σκιών, φωτίζουν την τραγική ιστορία της καταδικασμένης αγάπης της Nikiya για τον πολεμιστή Solor και την αληθινή λύτρωση τους.

10 Μαρτίου 2019 - The Sleeping Beauty

Η Πριγκίπισσα Aurora κάτω από την κατάρα της κακής νεράιδας Carabosse στα δέκατα έκτα γενέθλιά της πέφτει σε βαθύ ύπνο για εκατό χρόνια. Μόνο το φιλί ενός πρίγκιπα θα μπορούσε να σπάσει το ξόρκι.

Ένα υπέροχο παραμυθένιο μπαλέτο από τα Μπαλέτα Μπολσόι, το The Sleeping Beauty παρουσιάζει πολλά μαγικά πρόσωπα, όπως οι νεράιδες, η Κοκκινοσκουφίτσα, ο Παπουτσομένος Γάτος και η όμορφη νεαρή Πριγκίπισσα Aurora που το ρόλο της ερμηνεύει η κορυφαία χορεύτρια του Μπαλέτου Μπολσόι Όλγα Σμιρνόβα, ένα "πραγματικά εξαιρετικό ταλέντο". Το κλασικό μπαλέτο στα καλύτερα του.

7 Απριλίου 2019 -The Golden Age

Στη δεκαετία του 1920, το καμπαρέ της Χρυσής Εποχής είναι ένα αγαπημένο νυχτερινό στέκι. Ο νεαρός ψαράς Μπόρις ερωτεύεται τη Ρίτα. Την ακολουθεί στο καμπαρέ και συνειδητοποιεί ότι είναι η όμορφη χορεύτρια Mademoiselle Margot, αλλά και το ενδιαφέρον αγάπης του τοπικού γκάνγκστερ Yashka.

Με τη χαρισματική μουσική από τον Σοστακόβιτς και την ατμόσφαιρα της μουσικής αίθουσας με τα όμορφα ταγκό, η Χρυσή Εποχή είναι μια αναζωογονητική και πολύχρωμη διείσδυση στη δεκαετία του 1920. Ένα ιστορικό μπαλέτο που μπορείτε να δείτε μόνο στο Μπολσόι.

19 Μαΐου 2019 - Carmen Suite / Petruska (Σε ζωντανή μετάδοση από τη Μόσχα)

Carmen: Η ορμητική Carmen αποπλανεί τον Don José για να τον πείσει να την αφήσει έξω από τη φυλακή. Μια φορά έξω, σκέφτεται ότι είναι τελικά ελεύθερη πριν συνειδητοποιήσει ότι είναι στην πραγματικότητα φυλακισμένη από ένα ερωτικό τρίγωνο: θέλει να είναι με το διάσημο Torero Escamillo, αλλά δεν μπορεί να κάνει τον Don José να φύγει.

Petruska: Στο καρναβάλι της Αγίας Πετρούπολης, τρεις μαριονέτες παίζουν τον ίδιο ρόλο ξανά και ξανά: ο δυστυχισμένος εραστής Petrushka, η κοκέτα και ο Moor. Γεμάτος με αυτό το ατελείωτο κομμάτι που ποτέ δεν τον πηγαίνει καλά, ο Petrushka επιτίθεται στον αντίπαλό του και φεύγει από το θέατρο μαριονέτας.

Η Carmen είναι τόσο παθιασμένη και ελεύθερη-πνευματώδης μέχρι να βρει τον εαυτό της σε ένα ερωτικό τρίγωνο. Το παθιασμένο μπαλέτο του Κουβανέζου χορογράφου Αλμπέρτο Αλόνσο αρχικά σχεδιάστηκε για τη θρυλική prima ballerina του Μπαλέτου Μπολσόι Maya Plisetskaya και θα μαγέψει κοινό μαζί με την Petrushka, μια νέα δημιουργία για τον Μπολσόι από τον σύγχρονο χορογράφο Edward Clug, σε ένα βράδυ που αποτυπώνει την ψυχή του ρωσικού μπαλέτου.

Πηγή: pathelive.com

 

επιστροφή στην κορυφή