Menu

Τα 10 από τα πιο εντυπωσιακά άλματα στην ιστορία του Μπαλέτου

  • Κατηγορία Νέα

Τα άλματα στον αέρα στο μπαλέτο είναι ίσως οι πιο χαρακτηριστικές και ταυτόχρονα εντυπωσιακές κινήσεις της συγκεκριμένης τέχνης. Είναι οι κινήσεις που εντυπωσιάζουν το κοινό και τους έμπειρους καθηγητές μπαλέτου. Υπάρχουν περίπου 10 βασικά άλματα με πολλές διαφορετικές παραλλαγές. Κυμαίνονται από γρήγορα sautés έως και μεγάλα άλματα jeté με mid-air ανοίγματα που οι περισσότεροι θαυμάζουν.

Η μέθοδος Vaganova είναι γνωστή για την κατάρτιση που δίνει στους χορευτές σε ότι έχει να κάνει με υψηλά, δυνατά άλματα μπαλέτου. Πολλοί διάσημοι χορευτές είναι εκπαιδευμένοι σε αυτή τη μέθοδο. Ωστόσο, χορευτές από όλο τον κόσμο από πολλές σχολές μπαλέτου έχουν ακολουθήσει συγκεκριμένη τεχνική και έχουν γίνει κορυφαίοι στα άλματα. Παρακάτω παρουσιάζονται τα 10 από τα πιο εντυπωσιακά άλματα στην ιστορία.

Natalia Osipova

H Osipova εντάχθηκε στο Bolshoi Ballet το 2005 και κέρδισε το βραβείο Prix Benois de la Danse 4 χρόνια αργότερα. Το 2013 έγινε κορυφαία χορεύτρια του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου και διακρίθηκε για τις ερμηνείες της στα μπαλέτα Romeo και Juliette, The Nutcracker και Giselle.

Ivan Vasiliev

Ο Vasiliev ξεκίνησε να χορεύει με το Bolshoi Ballet το 2006. Από τότε έχει κερδίσει πολλά βραβεία για το χορευτικό και χορογραφικό του έργο, συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Καλύτερου Χορευτή του UK Critic's 2011 και το 2014 ονομάστηκε "Τιμώμενος Καλλιτέχνης της Ρωσίας".

Carlos Acosta

Ξεκινώντας την εκπαίδευσή του στην Εθνική Σχολή Μπαλέτου της Κούβας, ο Acosta συνέχισε να χορεύει με το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας, το Μπαλέτο του Χιούστον, το American Ballet Theatre και το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου κατά τη διάρκεια της καριέρας του σχεδόν δύο δεκαετίες.

Tetsuya Kumakawa

Ο Kumakawa, ο οποίος χορεύει με το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου, κέρδισε βραβεία για τις πρωτότυπες εμφανίσεις του στα κλασικά μπαλέτα Don Quixote και The Nutcracker. Ήταν ο πρώτος Ασιάτης κύριος χορευτής της παγκοσμίου φήμης εταιρείας.

Anna Tikhomirova

Γνωστή ως μια από τις πιο εξειδικευμένες χορεύτριες του Bolshoi Ballet, η Tikhomirova παρουσίασε πάνω από 50 παραστάσεις για το γνωστό θίασο, όπως Giselle, Don Quixote, Cinderella και Swan Lake. Το 2015 εμφανίστηκε και για το μπαλέτο της Στουτγάρδης στο Onegin.

Maria Alexandrova

Η Alexandrova σπούδασε στη Ακαδημία Χορογραφίας της Μόσχας και κέρδισε το χρυσό στο Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου της Μόσχας πριν από την είσοδό της στο Μπαλέτο Μπολσόι. Έχει εμφανιστεί ως η πρώτη μπαλαρίνα σε μια μεγάλη ποικιλία ρόλων μέχρι την παραίτησή της από την εταιρεία το 2017.

Farukh Ruzimatov

Σε αντίθεση με τους περισσότερους Ρώσους χορευτές σε αυτό το άρθρο, ο Ruzimatov έκανε την καριέρα του στο Mariinsky Ballet της Αγίας Πετρούπολης. Πριν γίνει κύριος χορευτής και μετά καλλιτεχνικός διευθυντής του θιάσου, γνωστός ως Μπαλέτο Κιρόφ, σπούδασε στην Ακαδημία Vaganova στο Λένινγκραντ.

Mikhail Baryshnikov

Ένας από τους μεγαλύτερους χορευτές μπαλέτου στην ιστορία και σίγουρα ο πιο διάσημος χορευτής στη Δύση. Ξεκίνησε την καριέρα του στο κλασικό Μπαλέτο Mariinsky. Μετά την απομάκρυνση του στον Καναδά το 1974 έγινε πρωτοπόρος του σύγχρονου χορού στο Μπαλέτο της Νέας Υόρκης.

Maya Plisetskaya

Η Plisetskaya ήταν η μεγαλύτερη χορεύτρια της γενιάς της. Αν και η έκταση της εκπαίδευσής της ήταν μικρότερη από τους συγχρόνους της, ανέπτυξε "ένα ατομικό, εικονοκλαστικό ύφος που καθιέρωσε την δυναμική παρουσία της στη σκηνή", σύμφωνα με τον ιστορικό Tim Scholl, προσθέτοντας ότι είχε "μια τολμηρή σπάνια εμφάνιση στα μπαλέτα της εποχής της και ένα άλμα σχεδόν ανδρικής δύναμης."

Nikolay Tsiskaridze

Ως μέλος του Bolshoi Ballet από το 1992 έως το 2013, ο Tsiskaridze ερμήνευσε πάνω από 70 κλασικούς και σύγχρονους ρόλους. Το 2001 έγινε ο νεότερος που ονομάστηκε Λαϊκός καλλιτέχνης της Ρωσίας. Σήμερα υπηρετεί ως πρύτανης της Ακαδημίας Μπαλέτου της Vaganova.

 

Πηγή: victoriaballet.com

επιστροφή στην κορυφή