Menu

World Ballet Day 2018: Η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά

Οι λάτρεις του μπαλέτου θα έχουν την δυνατότητα και φέτος να παρακολουθήσουν live τα μαθήματα, τις πρόβες των κορυφαίων χορευτών και όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια των μεγάλων Θεάτρων σε όλο τον κόσμο για μια ημέρα μέσω διαδικτύου.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου επιστρέφει φέτος με πολλές εκπλήξεις για το κοινό του μπαλέτου. Πιο συγκεκριμένα η γιορτή του Μπαλέτου φέτος θα παρουσιαστεί στις 2 Οκτωβρίου 2018. Μέχρι σήμερα το Βασιλικό Μπαλέτο, το Μπαλέτο της Αυστραλίας και το Μπαλέτο Μπολσόι έχουν επιβεβαιώσει ότι θα συμμετάσχουν όμως και πολλοί άλλοι διάσημοι θίασοι από όλο τον κόσμο αναμένεται να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Για σχεδόν 24 ώρες θα προβάλλονται σε livestreams οι πρόβες, συνεντεύξεις με χορευτές και χορογράφους και τα μαθήματα από τους μεγάλους θιάσους μπαλέτου στον κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου είναι μια γιορτή του χορού και μια ευκαιρία το κοινό να αποκτήσει μια εικόνα του πως είναι να είσαι μέλος ενός διάσημου θιάσου, να δει την προπόνηση και την αφοσίωση ορισμένων από τους καλύτερους χορευτές μπαλέτου. Κάθε θίασος παρουσιάζει στο κοινό τα πρωινά μαθήματα, τις πρόβες για τις νέες παραστάσεις και όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου 2016 γνώρισε πρωτοφανή απήχηση με περισσότερες από 700.000 προβολές κατά την διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια ξεπέρασε τις 6,7 εκατομμύρια προβολές. Ήταν ένα από τα δημοφιλή θέματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο. Σε συνεργασία με το Facebook, η Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου LIVE κατάφερε να προσελκύσει ακόμα ευρύτερο κοινό, τόσο λάτρεις του μπαλέτου όσο και νέο κοινό σε διεθνές επίπεδο. 

Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου LIVE πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου 2014 μέσω του Youtube. Η ζωντανή εκπομπή σημείωσε 502.823 προβολές από τους λάτρεις του χορού σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια ξεχωριστή συνεργασία στο πλαίσιο της οποίας το κοινό μπορούσε να παρακολουθήσει όλα όσα γίνονται στα παρασκήνια των παγκοσμίου φήμης θιάσων μπαλέτου και να ανακαλύψει τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε ένα. Το 20ωρο πρόγραμμα συνεχούς ροής απέσπασε θετικές κριτικές και αναγνώριση από τους θεατές και χαρακτηρίστηκε ως ορόσημο. Η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου LIVE εμπνεύστηκε από το Royal Ballet Live του 2012 με εννιά ώρες ζωντανής μετάδοσης μέσω του YouTube και του ιστότοπου του The Guardian.

Να σημειωθεί ότι οι ζωντανές μεταδόσεις θα γίνουν στις επίσημες σελίδες Facebook των θιάσων μπαλέτου που θα συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου 2018. Μέχρι τότε παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε τα σημαντικά γεγονότα από την Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου της περασμένης χρονιάς.

Με πληροφορίες από: dancespirit.com, broadwayworld.com

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή