Menu

Η Polina Semionova επιλέχθηκε ως η Καλύτερη Χορεύτρια της Xρονιάς

  • Κατηγορία Νέα

Η κορυφαία μπαλαρίνα Πολίνα Σεμιόνοβα (Polina Semionova) με καταγωγή από τη Ρωσία που χορεύει στο Βερολίνο τιμήθηκε από την σημαντική ετήσια έρευνα διεθνών κριτικών χορού που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Tanz.

Η Πολίνα Σεμιόνοβα που σήμερα είναι κορυφαία χορεύτρια του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου, ήταν η νεώτερη κορυφαία χορεύτρια στην ιστορία της εταιρείας που έγινε δεκτή σε αυτή σε ηλικία 18 ετών.

Σύντομα έφυγε από το Βερολίνο το 2012 για τη Νέα Υόρκη και μετέπειτα έγινε κορυφαία χορεύτρια στο American Ballet Theatre. Επέστρεψε δύο χρόνια αργότερα σε μια παράσταση του κορυφαίου Bolero του Maurice Bejart. Σήμερα είναι καθηγήτρια στην Κρατική Σχολή Μπαλέτου του Βερολίνου.

Η έρευνα συγκέντρωσε τις ψηφοφορίες από 41 κριτικούς χορού στις μεγάλες πόλεις του χορού στον κόσμο. Η Σεμιόνοβα επιλέχθηκε ως η φετινή καλύτερη χορεύτρια. Είχε κερδίσει τον τίτλο μια φορά πριν, το 2007.

H Polina Semionova γεννήθηκε στη Μόσχα το 1984 και είναι πρίμα μπαλαρίνα και Κορυφαία χορεύτρια στην Κρατική Όπερα του Βερολίνου (Berlin State Opera). Επίσης είναι μία από τις νεότερες χορεύτριες που κατάφερε να λάβει τον τίτλο της πρίμα μπαλαρίνας.

Σπουδάζοντας στην Σχολή Μπαλέτου Μπολσόι (Bolshoi Ballet School) στη Μόσχα της Ρωσίας κέρδισε πολλά βραβεία σε κορυφαίους διαγωνισμούς μπαλέτου. Στα βραβεία αυτά συμπεριλαμβάνονται: το χρυσό μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου της Μόσχας το 2001, το Πρώτο Βραβείο στο Vaganova-Prix Διαγωνισμό Μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης το 2002 και το Junior Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου της Nagoya στην Ιαπωνία 2002.

Αποφοιτώντας το 2002, η Semionova εντάχθηκε στο Μπαλέτο της Κρατικής Όπερα του Βερολίνου ως κορυφαία χορεύτρια μετά από πρόσκληση του Vladimir Malakhov. Έτσι έγινε η νεότερη χορεύτρια στην ιστορία της εταιρείας, που σε ηλικία 18 ετών έγινε κορυφαία χορεύτρια του συγκροτήματος. Περιόδευσε στην Ιαπωνία με παρτενέρ τον Vladimir Malakhov και έτσι εκείνος την προσκάλεσε για να γίνει κορυφαία χορεύτρια της εταιρείας. Της ανέθεσε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στα μπαλέτα «The Nutcracker» και «La Bayadère» κατά τη διάρκεια της πρώτης της εποχής στο συγκρότημα. Αργότερα χόρεψε στο ρόλο της Tatiana στο μπαλέτο «Onegin», ο οποίος έγινε ο αγαπημένος της ρόλος.

Το 2003 σε ηλικία 19 ετών, η Semionova χόρεψε στο μπαλέτο «Η Λίμνη των Κύκνων» με το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από τους Άγγλους κριτικούς. Την επόμενη χρονιά εντάχθηκε στο  Μπαλέτο της Καλιφόρνια (California Ballet), χορεύοντας στην παραγωγή, από του συγκεκριμένο συγκρότημα, του μπαλέτου «Η Ωραία Κοιμωμένη», εντυπωσιάζοντας για μία ακόμη φορά τους κριτικούς.

Η εμφάνιση της στο μουσικό βίντεο «Demo (Letzter Tag)» του Herbert Grönemeyer, η οποία στη συνέχεια ανέβηκε στο YouTube, απέσπασε την προσοχή τόσο της χορευτικής κοινότητας όσο και του ευρύτερου κοινού.

Επίσης, ο Αμερικανός χορευτής και χορογράφος Trajal Harrell (Τραζάλ Χάρρελλ) επιλέχθηκε ως καλύτερος άνδρας Χορευτής της Χρονιάς.

Επιπρόσθετα η χορογράφος Crystal Pite (Κιστάλ Πιτ) από τον Καναδά ψηφίστηκε Χορογράφος της Χρονιάς. Οι παραγωγές της "τιμούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια", έγραψε το περιοδικό Tanz .

Πηγή: dw.com

 

επιστροφή στην κορυφή