Menu

Η αγάπη της για το μπαλέτο την οδήγησε από την Αγγλία στην Ακαδημία Μπολσόι

  • Κατηγορία Νέα

Η Rachel Armstrong, 16 ετών, από την πόλη Γκέιτσχεντ στην Αγγλία κατάφερε να μπει στην κορυφαία σχολή χορού της Μόσχας. Μόνο τρεις Βρετανοί χορευτές έχουν αποφοιτήσει μέχρι σήμερα από το διάσημο Bolshoi. Η δασκάλα της νεαρής μπαλαρίνας δήλωσε ότι οι κορυφαίοι χορευτές μπαλέτου “θεωρούνται σαν ποδοσφαιριστές” στη Ρωσία.

Όταν η Ρέιτσελ θέλησε να ξεκινήσει μαθήματα χορού σε ηλικία έξι ετών, οι γονείς της συμφώνησαν γρήγορα. Ωστόσο όταν έγινε 12 ετών ακόμη και ο πατέρας της άρχισε να βλέπει ότι η Ρέιτσελ (η οποία έκανε μαθήματα χορού και είχε επικεντρωθεί στο μπαλέτο) ήταν “αρκετά καλή”. Είχε εμμονή με το μπαλέτο.

Αργότερα η Ρέιτσελ ήθελε να αφήσει την αρχική της σχολή μπαλέτου και να εκπαιδευτεί με μια εξειδικευμένη καθηγήτρια (που προηγουμένως χόρευε με το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας). Οι γονείς της την στήριξαν και πλήρωσαν για περισσότερα εντατικά μαθήματα.

Τα μαθήματα έγιναν περισσότερα κάθε εβδομάδα για την Ρέιτσελ. Τότε η Ρέιτσελ κλήθηκε να κάνει μαθήματα με το κατώτερο τμήμα του Βασιλικού Μπαλέτου στο Covent Garden που σημαίνει ότι πλέον δεν είχε ελεύθερο χρόνο τα Σαββατοκύριακα. “Αυτό ήταν εξαντλητικό”, παραδέχεται η μητέρα της. “Πήγαινα μαζί της στο Covent Garden κάθε εβδομάδα”, συμπληρώνει.

Στη συνέχεια, πριν από μερικά χρόνια, τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά. Έχοντας την πεποίθηση ότι η Ρέιτσελ έχει τις φυσικές ικανότητες και την κατάλληλη στάση σώματος για να εξελιχθεί, η καθηγήτρια της Hilda Affleck της πρότεινε να υποβάλει αίτηση για μια θέση στο Bolshoi Ballet στη Μόσχα, την πιο διάσημη σχολή χορού στον κόσμο.

Η Hilda Affleck κατέγραψε τη Ρέιτσελ να χορεύει σε ένα 15λεπτο video και το έστειλε. Πριν από δύο εβδομάδες η Ρέιτσελ που είναι 17 ετών έμαθε ότι έγινε δεκτή. Όλοι ήταν εντυπωσιασμένοι εκτός από την Hilda Affleck που ήξερε ότι θα πετύχει. Σαφώς η πιο περήφανη καθηγήτρια στον κόσμο, σήμερα λέει ότι αισθάνθηκε απλά ανακούφιση: “Ήξερα ότι ήταν αρκετά καλή. Δεν ήμουν έκπληκτη καθόλου.”

Η Ρέιτσελ και οι γονείς της ασχολούνται τώρα με τη διαδικασία χορήγησης βίζας, αλλά ο ενθουσιασμός είναι σαφής. Η Ρέιτσελ θα πετάξει στη Ρωσία στο τέλος αυτού του μήνα και για το επόμενο έτος θα μείνει μαζί με άλλες νεαρές μπαλαρίνας και θα ακολουθήσει το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να μετατρέψει τους ταλαντούχους χορευτές σε αστέρια.

Τα τελευταία 100 χρόνια μόνο λίγοι Βρετανοί χορευτές έχουν γίνει δεκτοί στο Bolshoi και τρεις έχουν αποφοιτήσει μόνο, αν και ένα αυτά τα κορίτσια, η Tala Lee-Turton, είναι επίσης πρώην μαθήτρια της Hilda Affleck. “Έχω ένα τρίτο κορίτσι που προετοιμάζεται για οντισιόν”, αποκαλύπτει σαφώς ενθουσιασμένη από την προοπτική μιας πρόκρισης.

Γιατί λοιπόν τα Μπολσόι; Είναι εν μέρει λόγω του κύρους. “Στη Ρωσία οι κορυφαίοι χορευτές στο Μπολσόι είναι σαν τους ποδοσφαιριστές”, εξηγεί η Affleck. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύωρα μαθήματα χορού, μαθήματα γυμναστικής, μαθήματα ερμηνείας και όλα γίνονται στα ρώσικα.

Για να περάσει από το πρώτο έτος, η Ρέιτσελ θα κληθεί να μείνει για άλλα τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής θα μάθει ρώσικα (έχει ήδη ξεκινήσει μαθήματα, με έναν ιδιωτικό δάσκαλο).

Πως αισθάνεστε όλοι; “Ενθουσιασμένοι”, λέει η Ρέιτσελ. “Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν έλαβα το email. Έπρεπε να το συνειδητοποιήσω και να πω στους γονείς μου να ελέγξουν ότι δεν το είχα διαβάσει εσφαλμένα”.

Οι γονείς και η αδελφή της θα πάνε μαζί της στη Μόσχα για να βοηθήσουν την Ρέιτσελ να εγκατασταθεί.

Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της συνάντησης της Ρέιτσελ και των γονιών της στο στούντιο της Hilda Affleck έξω από το Gateshead ήταν ότι αποκαλύφθηκε πόση δουλειά χρειάζεται για να γίνει μια μπαλαρίνα παγκοσμιού φήμης.

Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια, αλλά είναι το μόνο που ήθελα να κάνω”, λέει. “Όταν χορεύω είναι σαν να είμαι σε ένα όνειρο. Δεν το θεωρώ σκληρή δουλειά. Για μένα είναι σαν να αναπνέω.”

Για την Ρέιτσελ ο χορός είναι τα πάντα, είναι τρόπος ζωής για εκείνη και θέλει να γίνει μια τέλεια μπαλαρίνα. Μπορεί οι αποταμιεύσεις των γονιών της να δαπανήθηκαν για τον πρώτο της χρόνο στη Μόσχα, αλλά δεν μετανιώνουν για τίποτα γιατί θέλουν να δουν την κόρη τους να πραγματοποιεί το όνειρο της και να χορεύει στη σκηνή του Θεάτρου Μπολσόι της Μόσχας. Είναι ταλαντούχα και θα αξιοποιήσει την ευκαιρία που της δόθηκε για να γίνει πρίμα μπαλαρίνα.

Πηγή: dailymail.co.uk

επιστροφή στην κορυφή