Menu

Τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν δοκιμάσετε τις πουέντ στο μπαλέτο

  • Κατηγορία Νέα

Ο χορός με παπούτσια pointe είναι ένας σημαντικός στόχος για μια μπαλαρίνα. Το να χορεύετε με pointe ή στις μύτες των ποδιών σας, απαιτεί τεράστια δύναμη στα πόδια. Πολλοί δάσκαλοι μπαλέτου έχουν αυστηρές απαιτήσεις για την έναρξη των μαθημάτων με pointe. Όμως πως μπορείτε να ξέρετε πότε είστε έτοιμοι για να χορέψετε με πουέντ; Οι ακόλουθες πέντε προϋποθέσεις θα πρέπει να πληρούνται πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα μπαλέτου με pointe.

Η κατάλληλη ηλικία για τον χορό σε pointe

Η σωστή ηλικία για να ξεκινήσετε τα μαθήματα με pointe είναι αμφιλεγόμενη. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι ένας χορευτής μπαλέτου μπορεί να αρχίσει να χορεύει με pointe αν είναι τουλάχιστον 9 ή 10 ετών. Μερικοί δάσκαλοι δεν δίνουν βάση στον αριθμό αλλά βασίζονται στις ικανότητες του κάθε χορευτή. Ωστόσο, επειδή η ανάπτυξη του ποδιού είναι πιο ολοκληρωμένη σε ηλικία 11 ή 12 ετών, πολλοί συμφωνούν ότι τα μαθήματα με pointe θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τότε. Μην προσπαθήσετε ποτέ να χορέψετε με παπούτσια pointe εάν ένας εκπαιδευτής σας πει να περιμένετε. Μόνο όταν ο δάσκαλος χορού κρίνει αν έχετε την κατάλληλη δύναμη για να μπορέσετε ακολουθώντας τις συμβουλές του να χορέψετε με παπούτσια pointe.

Τα χρόνια εκπαίδευσης που απαιτούνται για το χορό με παπούτσια pointe

Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως μια καριέρα μπαλέτου με παπούτσια pointe. Προκειμένου ένας χορευτής να είναι σε θέση να χορεύει με pointe, πρέπει να αποκτήσει την δύναμη και την ευλυγισία που απαιτούνται για να κάνει μια επιτυχημένη μετάβαση σε χορό με pointe. Απαιτείται κατάλληλη τεχνική για τον χορό στις μύτες των ποδιών.

Τα μαθήματα που απαιτούνται για το χορό με παπούτσια pointe

Προκειμένου να διατηρηθεί η σωστή τεχνική και ευλυγισία που απαιτούνται για τον χορό με pointe, είναι απαραίτητη η πρακτική εξάσκηση τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Τα μαθήματα με pointe συνήθως γίνονται μετά το κλασικό μάθημα μπαλέτου. Αυτό εξασφαλίζει ότι όλο το σώμα είναι σωστά προετοιμασμένο, ειδικά τα ποδιά, για το χορό με pointe καθώς έχει γίνει η σωστή προθέρμανση με τις ασκήσεις του μπαλέτου.

Η φυσική προετοιμασία για τις pointe

Όλοι οι χορευτές θα πρέπει να επιβλέπονται από τον δάσκαλο μπαλέτου για να διαπιστωθεί αν είναι φυσικά έτοιμοι για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εργασίας με pointe. Ο δάσκαλος θα πρέπει να ελέγξει για τη σωστή θέση του σώματος, τη δύναμη, την ισορροπία και την ικανότητα εκτέλεσης των βασικών τεχνικών του μπαλέτου.

Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να μην είναι σε θέση να χορέψουν με pointe, ανεξάρτητα από την εξάσκηση που έχουν κάνει, απλά επειδή δεν το επιτρέπει η οστική δομή του ποδιού τους. Υπάρχει το “ιδανικό πόδι” για pointe. Για παράδειγμα, τα δάχτυλα των ποδιών πρέπει να έχουν περίπου το ίδιο μήκος, ώστε να παρέχουν μια τετράγωνή πλατφόρμα για σταθερότητα. Το πιο δύσκολο σχήμα ποδιού είναι εκείνο στο οποίο το δεύτερο δάχτυλο είναι μεγαλύτερο. Επίσης ο χορευτής θα πρέπει να έχει ευλυγισία στον αστράγαλο και στην καμάρα του ποδιού.

Η συναισθηματική ωριμότητα για τις pointe

Ο χορός με pointe είναι σκληρή δουλειά. Αρχίζοντας, τα μαθήματα με pointe θα είναι πιο απαιτητικά για το σώμα σας, ειδικά για τα πόδια σας. Τα παπούτσια pointe είναι περίπλοκα και απαιτούν κατάλληλη συντήρηση. Πρέπει να διδαχθεί ο σωστός τρόπος τοποθέτησης των pointe στα πόδια σας που δένονται με τις κορδέλες στους αστραγάλους. Πρέπει επίσης να φροντίζετε να τα κρατήσετε σε καλή κατάσταση. Χρειάζεται να αφιερώνετε τουλάχιστον τρεις ώρες την εβδομάδα στα μαθήματα μπαλέτου με pointe. Η επιλογή να χορέψετε με pointe είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Πηγή: thoughtco.com

επιστροφή στην κορυφή