Menu

Οι παραστάσεις μπαλέτου που θα δούμε τον Οκτώβριο στην Αθήνα

  • Κατηγορία Νέα

Εντυπωσιακές παραστάσεις μπαλέτου θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το κοινό στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2018.

Το Grigorovich Ballet Theatre of Russia και κορυφαίοι σολίστ του Μπαλέτου Μπολσόι υπό τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας και χορωδίας έρχονται στο Ηρώδειο και παρουσιάζουν το μπαλέτο Σπάρτακος στις 10 Οκτωβρίου 2018.

Επιτέλους, μετά από χρόνια ο θρύλος των Μπολσόι Γιούρι Γκριγκορόβιτς επιστρέφει στο Ηρώδειο. Με όλους τους συντελεστές του Μπαλέτου Γκριγκορόβιτς (150 άτομα: μπαλέτο, ορχήστρα, χορωδία) αλλά και με κορυφαίους σολίστ του θεάτρου Μπολσόι παρουσιάζει τον Σπάρτακο του Αράμ Χατσατουριάν.

Πρόκειται για την παγκόσμια περιοδεία του εορτασμού 50 χρόνων από την πρώτη πρεμιέρα στα Μπολσόι. Επιθυμία του Γιούρι Γκριγκορόβιτς είναι αυτή η περιοδεία να φιλοξενηθεί και στο Ηρώδειο που αποτελεί το φυσικό σκηνικό της παράστασης.

Το μπαλέτο Σπάρτακος παρουσιάζεται στο Ηρώδειο την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, 20:30μ.μ. με τους χορευτές του Grigorovich Ballet Theatre of Russia και την συμμετοχή κορυφαίων σολίστ του Μπαλέτου Μπολσόι. Συγκεκριμένα χορεύουν ο κορυφαίος χορευτής Denis Rodkin στο ρόλο του Σπάρτακου, ο κορυφαίος χορευτής Alexander Volchkov στο ρόλο του Κράσσου, η κορυφαία χορεύτρια Ekaterina Shipulina στο ρόλο της Αίγινας και η πρώτη σολίστ Maria Vinogratova στο ρόλο της Φρυγίας. Επίσης συμμετέχει η Ορχήστρα και η Χορωδία του Grigorovich Ballet.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό μπαλέτο Η Λίμνη των Κύκνων παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το Grigorovich Ballet Theatre of Russia.

Συγκεκριμένα το κορυφαίο Grigorovich Ballet Theatre of Russia με τη συμμετοχή κορυφαίων σολίστ του Θεάτρου Μπολσόι παρουσιάζει το μπαλέτο Η Λίμνη των Κύκνων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από 12 έως 17 Οκτωβρίου 2018.

Ο σπουδαιότερος εν ζωή Ρώσος χορογράφος και επί 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι (όπου συνεχίζει να χορογραφεί μέχρι και σήμερα), έρχεται και πάλι στην Ελλάδα με τους 100 συντελεστές του Γκριγκορόβιτς Μπαλέ και κορυφαίους σολίστ των Μπολσόι, για να παρουσιάσει την τρυφερή διασκευή του για το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι Η Λίμνη των Κύκνων.

Το φετινό φθινόπωρο, ο Γιούρι Νικολάεβιτς Γκριγκορόβιτς, διάσημοι πρώτοι σολίστ του Μπολσόι και το Γκριγκορόβιτς Μπαλέ θα μας παρουσιάσουν «το μπαλέτο των μπαλέτων», τη Λίμνη των Κύκνων, που εδώ και 50 χρόνια αποτελεί το καμάρι του διάσημου θεάτρου της Μόσχας.

Το μπαλέτο Η Λίμνη των Κύκνων παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από 12 έως 17 Οκτωρίου 2018 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη με τους χορευτές του Grigorovich Ballet Theatre of Russia και την συμμετοχή κορυφαίων σολίστ του Μπαλέτου Μπολσόι.

επιστροφή στην κορυφή