Menu

Η μπαλαρίνα που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα στο American Ballet Theatre

H Christine Shevchenko (Κριστίν Σεφτσένκο) ονειρευόταν να γίνει μπαλαρίνα από τότε που ήταν μικρή. Στο Ωδείο Μπαλέτου της Οδησσού στην Ουκρανία, παρακολούθησε την Ωραία Κοιμωμένη. “Για ένα τετράχρονο κορίτσι είναι πιθανότατα ένα δύσκολο μπαλέτο για να το παρακολουθήσει και να ασχοληθεί με αυτό. Απλώς θυμάμαι ότι ήμουν εντυπωσιασμένη από την ομορφιά των κοστουμιών, της μουσικής και του χορού”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Christine Shevchenko.

Η Shevchenko και η οικογένειά της μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήταν μικρή και έκανε μαθήματα μπαλέτου στο Rock School for Dance Education στη Φιλαδέλφεια. “Μου άρεσε πολύ να χορεύω στη σκηνή και ήμουν πολύ συγκινημένη και ενθουσιασμένη κάθε φορά που χορεύαμε”, δήλωσε η Shevchenko.

Το ταλέντο της Shevchenko φάνηκε αμέσως στον κόσμο του μπαλέτου. Στην ηλικία των 14 ετών έγινε η νεότερη που έλαβε το βραβείο χάριτος της πριγκίπισσας, μια υποτροφία για ανερχόμενους καλλιτέχνες του θεάτρου, του χορού και του κινηματογράφου.

“Όταν είδα ότι άρεσε στο κοινό ο χορός μου κατάλαβα ότι ήμουν στο σωστό μέρος και έκανα το σωστό”, αναφέρει χαρακτηριστικά. Το ταλέντο της και η σκληρή δουλειά της, την οδήγησαν στο American Ballet Theatre στη Νέα Υόρκη.

Η Shevchenko αναφέρει ότι όταν χορεύει στη σκηνή χάνεται στο μπαλέτο και στην υπόθεση του. Είναι Κορυφαία Χορεύτρια του American Ballet Theatre και χορεύει πολλούς βασικούς ρόλους σε κλασικά μπαλέτα. “Είναι παρόμοιο με ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Οι χορευτές κουράζονται σε μια παράσταση όπως κουράζονται οι ποδοσφαιριστές σε ένα παιχνίδι. Συνήθως το σώμα των χορευτών χρειάζεται μια εβδομάδα για να ανακάμψει μέχρι την επόμενη παράσταση. Γι' αυτό χορεύουμε σε δύο συνεχόμενες παραστάσεις όπως μία την Τετάρτη και μία την Πέμπτη”, δήλωσε η Shevchenko.

Το American Ballet Theatre παρουσιάζει συχνά νέες χορογραφίες κατά τη φθινοπωρινή σεζόν μπαλέτου. Οι χορευτές πρέπει να κάνουν πρόβες κάθε μέρα.

Η Shevchenko παραδέχεται ότι είναι δύσκολο για τους χορευτές να θυμούνται πολλές και πολύπλοκες κινήσεις αλλά εξοικειώνονται με αυτό με καθημερινή προπόνηση. Μετά από εκπαίδευση μπορούν να μαθαίνουν πιο γρήγορα τις χορογραφίες.

Βασικό στοιχείο της καθημερινότητας της Shevchenko είναι η σκληρή προπόνηση. Ήθελε να γίνει μπαλαρίνα και τα κατάφερε. Όπως αναφέρει όταν ήταν μικρή παρατηρούσε τους μεγάλους χορευτές και τους θαύμαζε. Το ότι έγινε κορυφαία χορεύτρια είναι απίστευτο για εκείνη.

Πηγή: fox29.com

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή