Menu

Τα καλύτερα στιγμιότυπα από την Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου 2018 – Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Μπαλέτου 2018, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, οι κορυφαίοι θίασοι μπαλέτου από όλο τον κόσμο παρουσίασαν ζωντανά στο Facebook όσα γίνονται στα μαθήματα μπαλέτου, τις πρόβες και τα παρασκήνια των μεγάλων Θεάτρων.

Φέτος το World Ballet Day οργανώθηκε λίγο διαφορετικά. Τρεις μεγάλοι θίασοι μπαλέτου, το Μπαλέτο της Αυστραλίας, το Μπαλέτο Μποσλόι και το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου, συμμετείχαν με ζωντανές μεταδόσεις διάρκειας 5 ωρών το κάθε μπαλέτο. Στη συνέχεια η World Ballet Day προσκάλεσε άλλες κορυφαίες εταιρείες μπαλέτου από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν με τις δικές τους μεταδόσεις διάρκειας μισής ώρας.

Το Βασιλικό Μπαλέτο είναι ο επίσημος συμπαραγωγός του World Ballet Day και αξίζει να αναφερθούμε αναλυτικά σ' αυτό. Η ζωντανή μετάδοση από το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου ξεκίνησε με τα καθημερινά μαθήματα μπαλέτου των χορευτών του θιάσου με καθηγήτρια την Olga Evreinoff. Ακολούθησαν οι πρόβες για τα μπαλέτα: Η Μπαγιαντέρα με τους κορυφαίους χορευτές Natalia Osipova και Vadim Muntagirov, Mayerling με τους κορυφαίους χορευτές Steven McRae και Sarah Lamb και Draft Works. Επίσης το Βασιλικό Μπαλέτο παρουσίασε τις πρόβες των χορευτών του Royal Ballet School καθώς και τις πρόβες για το μπαλέτο Winter Dreams σε χορογραφία Kenneth McMillan με τους κορυφαίους χορευτές Marianela Nunez και Thiago Soares.

Ακόμα και αν δεν παρακολουθήσατε ζωντανά τις μεταδόσεις από την Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου 2018 μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στο διαδίκτυο καθώς οι διάσημοι θίασοι έχουν ανεβάσει τα βίντεο στο youtube ή στο Facebook. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα μαθήματα μπαλέτου, τις πρόβες και εικόνες από τα παρασκήνια από το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας.

Με πληροφορίες από: pointemagazine.com

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή