Menu

Οι λόγοι που αξίζει να κάνετε μαθήματα μπαλέτου

  • Κατηγορία Νέα

Όλοι έχουμε ακούσει ότι το μπαλέτο είναι το θεμέλιο της τέχνης του χορού. Για να ασχοληθείτε με οποιοδήποτε είδος χορού όπως η τζαζ ή ο σύγχρονος χορός είναι σημαντικό να έχετε κάνει μαθήματα μπαλέτου. Παρακάτω αναφέρονται τα επτά οφέλη που προφέρει το κλασικό μπαλέτο.

1. Η γνώση μιας τέχνης με πλούσια ιστορία

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε μια τέχνη που έχει μια τόσο πλούσια ιστορία όπως το κλασικό μπαλέτο. Κάνοντας μαθήματα μπαλέτου βοηθάτε στην διατήρηση αυτής της όμορφης μορφής τέχνης, η οποία έχει μεταδοθεί από χορευτή σε χορευτή για εκατοντάδες χρόνια.

2. Για κατανόηση του σώματος, ευλυγισία, δύναμη και σωστή στάση

Το μπαλέτο σας ενθαρρύνει να γυμνάζεστε συχνά και έχετε σωστή στάση σώματος. Βελτιώνει την κίνηση σας και δημιουργεί δυνατούς, μη ογκώδεις και ευλύγιστους μύες.

3. Προσφέρει ομορφιά και χάρη

Τα πάντα για το μπαλέτο είναι όμορφα – οι γραμμές, η μουσική, η τέχνη, οι κινήσεις των χορευτών. Ποιος δεν χρειάζεται λίγο περισσότερη ομορφιά στη ζωή του;

4. Για να βελτιώσετε τη μνήμη σας και να κρατήσετε το μυαλό σας σε εγρήγορση

Το μπαλέτο απαιτεί να σκέφτεστε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, να μάθετε γρήγορα τη χορογραφία και να εκτελέσετε γρήγορα τις κινήσεις. Έχει πολλά γνωστικά οφέλη συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης μνήμης και συγκέντρωσης.

5. Για να προκαλέσετε τον εαυτό σας

Οι μπαλαρίνες καταφέρνουν να κάνουν το μπαλέτο να φαίνεται εύκολο, ενώ είναι η πιο δύσκολη απ' όλες τις μορφές χορού. Όμως μην απογοητεύεστε, μπορεί είναι δύσκολο αλλά δεν είναι ακατόρθωτο να μάθετε μπαλέτο. Όταν κάνετε με επιτυχία τα βήματα του χορού και μάθετε χορογραφίες θα νιώσετε μεγάλη ικανοποίηση.

6. Για καλύτερη ισορροπία, συγχρονισμό και ευλυγισία

Το μπαλέτο απαιτεί ισορροπία, συγχρονισμό στις κινήσεις, καλή αίσθηση του ρυθμού και μεγάλα άλματα. Έτσι προσφέρει ευλυγισία και χάρη.

7. Για να σας απομακρύνει από τα θέματα που σας απασχολούν στην καθημερινότητα

Η ενασχόληση με το μπαλέτο και τα μαθήματα μπαλέτου σε στούντιο σας βοηθούν να ξεχάσετε τα θέματα που σας απασχολούν για 90 λεπτά. Το μπαλέτο απαιτεί συγκέντρωση και έτσι δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με άλλα θέματα. Στην πραγματικότητα, ξεχνιέστε όσο ασχολείστε με το μπαλέτο. Σκεφτείτε το ως ένα κινούμενο διαλογισμό 90 λεπτών.

Πηγή: dancemagazine.com.au

επιστροφή στην κορυφή