Menu

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν την Sylvie Guillem μια ξεχωριστή χορεύτρια

  • Κατηγορία Νέα

Είναι από τις μεγαλύτερες χορεύτριες της εποχής που παρότι αποσύρθηκε πριν μερικά χρόνια από την σκηνή, ο χορός της συνεχίζει να εντυπωσιάζει το κοινό του μπαλέτου. Παρακάτω αναφέρονται οι δέκα λόγοι για τους οποίους η Sylvie Guillem είναι μια από τις σπουδαίες χορεύτριες που αγαπά το κοινό.

1. Η εξαιρετική ευλυγισία της και τα μακριά και γυμνασμένα άκρα της.

2. Η στάση της στη ζωή. Εκτός από τις υπέροχες γραμμές στην κίνησή της, έχει και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Όπως είπε σε μια συνέντευξή της χαρακτηριστικά: “Πολλοί άνθρωποι θα πουν ότι δεν τους αρέσει ο τρόπος που χορεύω. Εντάξει. Δεν μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε όλους.” Αυτό το πείσμα της ήταν και ο λόγος που ο πρώην διευθυντής του Royal Ballet, Antony Dowell της έδωσε το ψευδώνυμο Mademoiselle Non.

3. Η συναρπαστική παρουσίαση της χορογραφίας του William Forsythe, In the Middle Somewhat Elevated.

4. Η ικανότητα της να μεταβαίνει από το κλασικό μπαλέτο στο σύγχρονο χορό και να εντυπωσιάζει και στις δύο μορφές χορού.

5. Οι συνεργασίες της που ενθάρρυναν άλλους καλλιτέχνες να ξεχωρίσουν στην παγκόσμια σκηνή, όπως ο Russell Maliphant και ο Akram Khan, καθώς και ο Ballet Boyz Michael Nunn και ο William Trevitt.

6. Πολλές φορές οι χορευτές σκέφτονται από την ηλικία των 40 ετών να αποχωρίσουν από την σκηνή. Όμως η Mademoiselle Non αποχώρησε από τη σκηνή σε ηλικία 50 ετών.

7. Είναι ψηλότερη από το συνηθισμένο ύψος μιας μπαλαρίνας. Σε έναν κόσμο που συχνά είναι γεμάτος “όχι” για ψηλά κορίτσια, η Sylvie έφερε ελπίδα και έμπνευση καθιστώντας νέα πρότυπα για χορευτές.

8. Η εξαιρετική ευλυγισία της που λίγες μπαλαρίνες έχουν.

9. Η εξαιρετική ερμηνεία της στο μπαλέτο Σταχτοπούτα στην αναθεωρημένη παραγωγή του Rudolf Nureyev.

10. Η παρουσία της, το πάθος της, η ενέργεια της, η ευφυΐα και η τόλμη της. Είναι αλήθεια ότι η Guillem είναι προικισμένη με εξαιρετικά φυσικά χαρίσματα για το χορό, αλλά οι επιλογές της την έκαναν μεγάλη χορεύτρια.

Πηγή: dancemagazine.com.au

επιστροφή στην κορυφή