Menu

Οι 3 κοινοί μύθοι για τα μαθήματα μπαλέτου ενηλίκων

  • Κατηγορία Νέα

Πολλές φορές μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε μαθήματα μπαλέτου ενηλίκων αλλά να διστάζετε λόγω διαφόρων θεμάτων που σχετίζονται με το μπαλέτο. Είτε κάνατε μαθήματα πριν από χρόνια, είτε ξεκινάτε πρώτη φορά, δεν είναι ποτέ αργά για να κάνετε μπαλέτο. Αλλά πρώτα να ξεκαθαρίσουμε κάποιους συνηθισμένους μύθους για την ένταξη σε μια τάξη μπαλέτου για ενήλικες.

Πρέπει να φοράτε ρούχα μπαλέτου

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση ενός νέου μαθητή μπαλέτου. Δηλαδή αν πρέπει να φορέσει τα κλασικά ρούχα μπαλέτου, φόρμα, καλσόν, tutu. Η απάντηση είναι ότι στα μαθήματα μπαλέτου ενηλίκων δεν είναι υποχρεωτικό κάποιος να φορέσει ρούχα μπαλέτου. Οι περισσότεροι ενήλικες συνήθως φορούν ρούχα “γιόγκα” ή άλλα αθλητικά ρούχα που τους βοηθούν στις κινήσεις. Κατά κανόνα όσοι ασχολούνται με το χορό, στα μαθήματα φορούν ότι τους είναι άνετο για να χορεύουν. Για μερικούς μπορεί να είναι η φόρμα με το ροζ καλσόν και πάντα τα παπούτσια μπαλέτου. Τα μόνα που απαιτούνται στα μαθήματα μπαλέτου είναι τα παπούτσια μπαλέτου, τα ρούχα που είναι άνετα στις κινήσεις και τα μαλλιά μαζεμένα προς τα πάνω ώστε να μην πέφτουν πάνω στο πρόσωπο.

Χρειάζεται να έχετε εμπειρία στο χορό

Δεν υπάρχει λάθος χρόνος για να ξεκινήσετε τα μαθήματα μπαλέτου. Το μπαλέτο είναι το θεμέλιο για όλες τις μορφές χορού, οπότε μαθαίνοντας το, μπορείτε να μάθετε με επιτυχία και άλλα είδη χορού. Πολλοί από τους ενήλικες χορευτές ξεκινούν από το μηδέν και καταφέρνουν σε μικρό χρονικό διάστημα να εξελιχθούν. Το μπαλέτο θα βοηθήσει το σώμα και τον εγκέφαλό σας με νέους τρόπους και αυτό θα σας ωφελήσει για πάντα.

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά μαθήματα μπαλέτου μπορείτε να μελετήσετε αναλυτικά τις κινήσεις και να δείτε τις λεπτομέρειες. Έτσι μην βλέπετε την έλλειψη εμπειρίας ως μειονέκτημα, αλλά ως πλεονέκτημα.

Πρέπει να είστε σε φόρμα

Οι χορευτές είναι γυμνασμένοι και σε φόρμα. Οι επαγγελματίες χορευτές κάνουν καθημερινά πολλές ώρες προπόνηση και πρέπει να διατηρούν ένα ορισμένο επίπεδο αντοχής. Για τους ερασιτέχνες χορευτές το μπαλέτο είναι θεραπευτικό και μια μορφή προπόνησης. Η δομή ενός μαθήματος μπαλέτου αναπτύχθηκε για να θερμαίνει σιγά-σιγά και με ασφάλεια τους σωστούς μύες, ώστε το σώμα να είναι έτοιμο να κάνει ασκήσεις στο κέντρο της αίθουσας χορού. Κάθε άσκηση έχει σκοπό και χτίζει την επόμενη. Η ενασχόληση με το μπαλέτο έχει πάντα το ίδιο αποτέλεσμα είτε είστε επαγγελματίας, είτε είστε ερασιτέχνης: νους υγιής εν σώματι υγιεί.

Συμπέρασμα

Το μπαλέτο προσφέρει πολλά οφέλη και απευθύνεται σε μεγάλο εύρος ηλικιών ανεξαρτήτως εμπειρίας στο χορό. Το μπαλέτο είναι μια όμορφη τέχνη και ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης και ψυχαγωγίας.

Πηγή: scarsdaleballetstudio.com

επιστροφή στην κορυφή