Menu

Οι παραστάσεις μπαλέτου που θα δούμε τον Δεκέμβριο στην Αθήνα

  • Κατηγορία Νέα

Πολλές εντυπωσιακές παραστάσεις μπαλέτου θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το κοινό στην Αθήνα τον Δεκέμβριο 2018. Τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο κορυφαίοι χορευτές έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν μοναδικές παραστάσεις.

Το επιτυχημένο πρόγραμμα μεταδόσεων του Μπαλέτου Μπολσόι συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το μπαλέτο Ο Καρυοθραύστης. Διάσημοι σολίστ από τα Μπαλέτα Μαριίνσκι μαζί με τους χορευτές του Μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης παρουσιάζουν από 19 έως 30 Δεκεμβρίου 2018 στο Christmas Theatre (Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου) το μπαλέτο Ο Καρυοθραύστης. O διάσημος Ρώσος χορευτής Ivan Vasiliev παρουσιάζει με κορυφαίους χορευτές του Μπαλέτου Μπολσόι ένα εντυπωσιακό γκαλά μπαλέτου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Επίσης τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο παρουσιάζουν από 21 έως 29 Δεκεμβρίου 2018 το μπαλέτο Η Σταχτοπούτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πληροφορίες Παραστάσεων

Ο Καρυοθραύστης με σολίστ των Μπαλέτων Mariinsky στο Christmas Theatre

Η πιο χαρακτηριστική Χριστουγεννιάτικη παράσταση έρχεται και στο Christmas Theater. Και έρχεται από την πόλη που γέννησε αυτή την διάσημη παράσταση μπαλέτου που έγινε ταυτόσημη με τα Χριστούγεννα, την Αγία Πετρούπολη. Ζήστε την μαγεία των Χριστουγέννων με τον πιο αυθεντικό τρόπο. Τον Καρυοθραύστη της Αγίας Πετρούπολης με ζωντανή ορχήστρα. Στην παράσταση συμμετέχουν και διάσημοι σολίστ των μπαλέτων Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης.

Καρυοθραύστης

Christmas Theatre (Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου)

ST.PETERSBURG BALLET THEATRE OF RUSSIA

Με την συμμετοχή της 60μελούς ορχήστρας του θεάτρου

Συμμετέχουν σολίστ του θεάτρου Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης

Παραστάσεις

19, 20, 21, 25, 27, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 16.00 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 20.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.30 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 17.30

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 16.00 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 16.00 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 20.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.30 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 17.30

The Bolshoi Ballet Live: Ο Καρυοθραύστης

Το μπαλέτο που είναι συνδεδεμένο με τα Χριστούγεννα ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Μπολσόι και μεταδίδεται απευθείας σε όλο τον κόσμο. Μια χορευτική δημιουργία για όλη την οικογένεια, ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι που διατηρεί ακέραιη τη μαγική του δύναμη.

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και η κούκλα-καρυοθραύστης της Μαρί μεταμορφώνονται σε πρίγκιπα και μαζί ζουν πολλές απίθανες περιπέτειες. Την κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία παρουσιάζουν και φέτος τα Μπαλέτα Μπολσόι σκορπίζοντας τη μαγεία τους στην παγκόσμια σκηνή. Η αγαπημένη μουσική του Τσαϊκόφσκι κάνει τις κούκλες να ζωντανεύουν και τις χιονονιφάδες να χορεύουν.

ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ - THE BOLSHOI BALLET LIVE FROM MOSCOW

23 Δεκεμβρίου 2018 17:00 μ.μ.

Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σε συνεργασία με την Pathé Live

Απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα

Μουσική: Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Χορογραφία: Γιούρι Γκριγκορόβιτς

Λιμπρέτο: Γιούρι Γκριγκορόβιτς

Με τους Πρώτος Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet των Μπολσόι

Ivan Vasiliev Gala

Ο διάσημος Ρώσος χορευτής μαζί με κορυφαίους χορευτές του Μπαλέτου Μπολσόι παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό γκαλά μπαλέτου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τα πιο λαμπρά αστέρια του μπαλέτου χορεύουν διάσημους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου σε ένα μοναδικό γκαλά. Μια παράσταση με τις ανεπανάληπτες ερμηνείες του Ivan Vasiliev σε αγαπημένα αποσπάσματα του καλσικού ρεπερτορίου όπως ο Κουρσάρος, η Σεχραζάντ και ο Δον Κιχώτης αλλά και ένα πρόγραμμα έκπληξη που θα παρουσιαστεί πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό. Μαζί του οι διάσημοι σολίστ του Μπαλέτου Μποσλόι: Εκατερίνα Κρισανόβα, Ντένις Σαβίν, Μαρία Βινογράντοβα, Αναστασία Στασκέβιτς, Βατσεσλάβ Λοπάτιν και Ξένια Ζιγκάνσινα.

11, 12 Δεκεμβρίου 2018 20:30 μ.μ.

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σταχτοπούτα με τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο

Η περίφημη χορευτική ομάδα του Πριγκιπάτου του Μονακό στην πιο εντυπωσιακή εκδοχή της Σταχτοπούτας, του αγαπημένου παραμυθιού των παιδικών μας χρόνων.Τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο δημιουργήθηκαν το 1909 από τον Σεργκέι Ντιάγκιλεφ και αμέσως συνεργάστηκαν με τους σημαντικότερους χορευτές της εποχής όπως ο Νιζίνσκι και η Άννα Πάβλοβα. Χάρη στην υψηλή προστασία της πριγκίπισσας Γκρέις του Μονακό, η ομάδα καταξιώθηκε παγκοσμίως και σήμερα, υπό την προεδρία της πριγκίπισσας Καρολίνας του Αννόβερου και την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ζαν Κριστόφ Μαγιό, θεωρείται από τα σημαντικότερα μπαλέτα του κόσμου.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ – Σταχτοπούτα με τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο

21, 23, 25, 27 Δεκεμβρίου 2018 20:00 μ.μ.

22, 26, 28, 29 Δεκεμβρίου 2018 17:00 μ.μ. - 21:00 μ.μ.

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Χορογραφία: Jean-Christophe Maillot

Μουσική: Σεργκέι Προκόφιεφ

Σκηνικά: Ernest Pignon-Ernest

Κοστούμια: Jérôme Kaplan

Φωτισμοί: Dominique Drillot

επιστροφή στην κορυφή