Menu

Marina Leonova: Η πρύτανης της Ακαδημίας Μπαλέτου Μπολσόι γιορτάζει 50 χρόνια πορείας στο μπαλέτο

Η Marina Leonova (Μαρίνα Λεόνοβα), διευθύντρια της Κρατικής Ακαδημίας Χορογραφίας της Μόσχας, στις 18 Φεβρουαρίου γιόρτασε τα 70α της γενέθλια. Φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια στο χορό.

Σημειώνοντας μια λαμπρή καριέρα στο μπαλέτο και διδάσκοντας στη Βενετία και στο Παρίσι, η Μαρίνα Λεόνοβα είναι διευθύντρια σε μια από τις σπουδαιότερες σχολές μπαλέτου του κόσμου και γνωρίζει τα πάντα γύρω από το χορό. Ξεκίνησε την καριέρα της από την Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι. Μετά την αποφοίτησή της έγινε κορυφαία χορεύτρια του Μπαλέτου Μπολσόι. Μερικά χρόνια αργότερα επέστρεψε στην σχολή απ' όπου αποφοίτησε, η οποία μετονομάστηκε σε ακαδημία και έχει αναλάβει τη θέση της διευθύντριας εδώ και 18 χρόνια. Πλέον ανοίγει και παραρτήματα της διάσημης σχολής στο Βλαδιβοστόκ και στο Καλίνινγκραντ.

Όπως αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά: “Πρέπει να ταξιδέψω στο Καλίνινγκραντ και να ανοίξω ένα παράρτημα της σχολής μας εκεί. Υπάρχει ήδη ένας σκηνοθέτης, τον οποίο θα γνωρίσω εκεί, ενώ θα συναντηθώ και με τον διευθυντή της σχολής”. “Πιθανόν για εμένα αυτή η στιγμή είναι πιο σημαντική από το να ταξιδέψω στη Βενετία”, συμπληρώνει η Marina Leonova.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ακαδημία σπουδάζουν 890 άτομα. Σχεδόν όλοι γνωρίζουν την Marina Leonova. Μάλιστα ηγείται των μαθημάτων μπαλέτου και διδάσκει τις νεαρές μπαλαρίνες. Είναι σημαντικό για τους χορευτές να μάθουν από την Leonova.

“Στο γραφείο μιλώ για άλλα πράγματα, στα μαθήματα μπαλέτου μιλάω για το επάγγελμά μου στα παιδιά. Ξέρετε δεν μπορώ να μιλήσω την ίδια γλώσσα με όλους, μόνο με επαγγελματίες μπορώ να μιλήσω στη γλώσσα του μπαλέτου”, σημειώνει η διάσημη μπαλαρίνα.

Η Ακαδημία Μπαλέτου είναι το δεύτερο σπίτι της Λέονοβα. Και οι 24 ώρες την ημέρα, της φαίνονται λίγες. Η Μαρίνα Λεόνοβα δεν θεωρεί τον εαυτό της “Μεγάλη Κυρία”, παρόλο που οι φοιτητές της Ακαδημίας την βλέπουν ως τη διευθύντρια που πρέπει να υπακούν. Τα σωστά επιλεγμένα κοστούμια βοηθούν στο χορό. Η Λέονοβα συμμετείχει στην διαδικασία επιλογής κοστουμιών για τους χορευτές. Έτσι διδάσκει στα κορίτσια περισσότερα από Arabesques και Plie.

Αφού ολοκληρώσει τα μαθήματα μπαλέτου με τους φοιτητές της ακαδημίας, η Μαρίνα Λεόνοβα επιστρέφει στην θέση της διευθύντριας. Έχει αναλάβει μια σπουδαία ακαδημία χορού που προετοιμάζει τα μελλοντικά αστέρια του μπαλέτου.

Δείτε παρακάτω το σχετικό video

Πηγή: tvkultura.ru

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή