Menu

Η χορεύτρια και φωτογράφος του Μπαλέτου Alvin Ailey – Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που τράβηξε στην Αθήνα

Η Danica Paulos είναι για πέμπτη σεζόν μπαλαρίνα του Alvin Ailey American Dance Theatre και ξεχωρίζει με την χάρη και τις δυναμικές κινήσεις της στη σκηνή. Όμως όταν δεν χορεύει, η ταλαντούχα καλλιτέχνης καταφέρνει να μαγεύει τους θαυμαστές του Μπαλέτου Alvin Ailey δημοσιεύοντας συχνά όμορφες φωτογραφίες χορευτών. Η Danica Paulos τα τελευταία τέσσερα χρόνια φωτογραφίζει τους συναδέλφους της στον Αμερικανικό θίασο μπαλέτου και τις δημοσιεύει στη σελίδα του Alvin Ailey στο instagram.

Η νεαρή μπαλαρίνα αγάπησε το μπαλέτο από 5 ετών όταν παρακολούθησε τον “Καρυοθραύστη” στη γενέτειρά της, στο Χάντινγκτον Μπιτς στην Καλιφόρνια. “Το αγάπησα αμέσως”, λέει η ίδια χαρακτηριστικά. “Παρακάλεσα τη γιαγιά μου να με γράψει σε μαθήματα χορού και έτσι άρχισα να μαθαίνω μπαλέτο, tap και τζαζ”, συμπληρώνει. Στα 16 της χρόνια άρχισε να σπουδάζει στο The Ailey School. Έμεινε μόνο ένα χρόνο στο Ailey II πριν κερδίσει μια θέση στην εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής της στο χορό, η Danica Paulos κατάλαβε ότι έχει πάθος για τη φωτογραφία. “Έκανα το πρώτο μάθημα φωτογραφίας στο γυμνάσιο, όπου έμαθα πολλά βασικά στοιχεία”, αναφέρει η ίδια. “Είχα μόνο μια μικρή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και αργότερα οι παππούδες μου μου αγόρασαν για τα Χριστούγεννα την πρώτη επαγγελματική φωτογραφική μου μηχανή. Αμέσως άρχισα να φωτογραφίζω τα πάντα”, συμπληρώνει.

Η Danica Paulos ασχολείται με το λογαριασμό στο instagram του Alvin Ailey American Dance Theatre εδώ και δύο χρόνια και δημοσιεύει πολλές φωτογραφίες και video που έχει τραβήξει η ίδια. “Συνεργαζόμαστε καθημερινά με τους χορευτές του θιάσου και είναι τόσο ανοιχτοί και γενναιόδωροι. Πως δεν θα μπορούσα να εμπνευστώ από τη λαμπρότητά τους;”, αναφέρει η νεαρή μπαλαρίνα. Έτσι μέσα από τις φωτογραφίες της, το κοινό μπορεί να δει τον θίασο μπαλέτου από μια διαφορετική οπτική γωνία. Οι φωτογραφίες δείχνουν στους θεατές τόσο την σκληρή προπόνηση των χορευτών για να φτάσουν σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και τις ξέγνοιαστες στιγμές που περνούν στην καθημερινότητά τους.

Όταν ρωτήθηκε πως διαχειρίζεται έναν λογαριασμό στο instagram που έχει 180.000 followers, η μπαλαρίνα και φωτογράφος απάντησε πως δεν είναι κάτι που την αγχώνει. Όπως τονίζει η ίδια προσπαθεί να απαθανατίσει αυθόρμητες στιγμές με τον φωτογραφικό της φακό και έπειτα δημοσιεύσει τις φωτογραφίες στην σελίδα του θιάσου στο instagram κάθε μέρα σημειώνοντας ότι η μηχανή για εκείνη είναι ο καλύτερος δάσκαλός της.

Ένα από τα πιο όμορφα παραδείγματα της δουλειάς της ήταν από το περασμένο καλοκαίρι στην Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας του διάσημου μπαλέτου στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Alvin Ailey American Dance Theatre, το μεγαλύτερο συγκρότημα σύγχρονου χορού της Αμερικής παρουσίασε εντυπωσιακές χορογραφίες από 11 έως 15 Σεπτεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έτσι η Danica Paulos τράβηξε εκπληκτικές φωτογραφίες με τις χορεύτριες του διάσημου θιάσου να ποζάρουν σαν Ελληνίδες θεές έξω από το Ζάππειο Μέγαρο και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. “Η δυνατότητα να συνεργαστώ με αυτούς τους καλλιτέχνες δεν είναι τίποτα λιγότερο από μαγικό”, λέει χαρακτηριστικά. Και συμπληρώνει “ζήτησα απλώς η κάθε χορεύτρια να σταθεί στα σκαλιά είπα 5,6,7,8 και η μαγεία δημιουργήθηκε”.

Μπορείτε να δείτε τη δουλειά της μπαλαρίνας Danica Paulos τόσο στη σελίδα του Alvin Ailey American Dance Theatre στο instagram (@alvinailey) όσο και στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram (@lens_of_the_heart).

Δείτε παρακάτω κάποιες από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της

Πηγή: dancespirit.com

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή