Menu

Το Μπαλέτο Mariinsky παρουσιάζει το μπαλέτο "Ο Κουρσάρος" στις ΗΠΑ

Το Μπαλέτο Mariinky ξεκινάει περιοδεία στην Ουάσιγκτον με το έργο "Le Corsaire". "Στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ από τις 9 έως τις 14 Απριλίου το μπαλέτο Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ) πραγματοποιεί την ετήσια περιοδεία του με καλλιτέχνες από την Αγία Πετρούπολη στο Κέντρο Τεχνών John F. Kennedy. Θα παρουσιαστούν επτά παραστάσεις του μπαλέτου, Ο Κουρσάρος σε μουσική των Adolphe Adam, Cesare Pugni, Leo Delibes, Riccardo Drigo και Pyotr Oldenburgsky και σε χορογραφία Pyotr Gusev με βάση τη χορογραφία του Marius Petipa", δήλωσε στο ρώσικο πρακτορείο ειδήσεων TASS, η εκπρόσωπος τύπου του Θεάτρου Mariinsky, Anna Yakovleva. Σημείωσε επίσης ότι για τελευταία φορά ο θίασος του Θεάτρου Mariinsky παρουσίασε το συγκεκριμένο μπαλέτο στην αμερικανική πρωτεύουσα πριν από 10 χρόνια, αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στις παραστάσεις μαζί με τα αστέρια του μπαλέτου θα λάβουν μέρος και οι νεότεροι καλλιτέχνες του Mariinsky Ballet. Τα κορυφαία αποσπάσματα θα παρουσιάσουν οι χορευτές Ekaterina Kondaurova, Nadezda Batoeva, Maria Khoreva, Mei Nagaghisa, Ekaterina Chebykina, Maria Shirinkina, Timur Askerov, Kimin Kim και άλλοι καλλιτέχνες. Οι εκδηλώσεις του Mariinsky Ballet Company θα συνοδεύονται από την ορχήστρα του Κέντρου Όπερας Κένεντι υπό τη διεύθυνση του Vladislav Karklin.

Το μπαλέτο ο Κουρσάρος έχει ένα από τα διασημότερα pas de deux στον κόσμο του μπαλέτου. Είναι το γνωστό Le Corsaire pas de deux στην δεύτερη πράξη. 

Η υπόθεση του μπαλέτου Le Corsaire βασίζεται σε ποίημα του Λόρδου Βύρωνα και αφηγείται την ιστορία του Conrad, ενός τολμηρού πειρατή. Παρουσιάζει την αγάπη του για την Medora, ενός όμορφου κοριτσιού από το χαρέμι. Προβάλει την αιχμαλωσία, τους πλούσιος σουλτάνους, τις απαγωγές και τη διάσωση, τη μεταμφίεση και τη συνωμοσία, την αγάπη και την προδοσία με αποκορύφωμα ένα ναυάγιο μέσα στο μπαλέτο.

Πηγή: rg.ru

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή