Menu

Benois de la Danse 2019: Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες για τα διάσημα βραβεία χορού

  • Κατηγορία Νέα

Το Prix Benois de la Danse είναι ένας από τους πιο διάσημους διαγωνισμούς μπαλέτου. Ξεκίνησε από την Διεθνή Ένωση Χορού στην Μόσχα το 1991. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού μπαλέτου, τα έργα κορυφαίων καλλιτεχνών αξιολογούνται από μια διεθνή κριτική επιτροπή υπό την προεδρία του θρύλου του Μπολσόι, Γιούρι Γκριγκορόβιτς. Τα βραβεία Benois de la Danse απονέμονται σε χορευτές, χορογράφους, συνθέτες και σχεδιαστές για τα επιτεύγματα τους στο χορό την χρονιά που πέρασε.

Η ιδέα για τα βραβεία Benois de la Danse ξεκίνησε στην Μόσχα. Οι διοργανωτές κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν το διαγωνισμό υπό την αιγίδα της UNESCO το φθινόπωρο του 1992. Το Prix Benois de la Danse συνήθως προγραμματίζεται πάντα στο τέλος του Απριλίου προκειμένου να συμπέσει με τα γενέθλια του μεγάλου Alexandre Benois (1870-1960), στον οποίο οφείλει και το όνομα του. Ο Γάλλος γλύπτης Igor Ustinov σχεδίασε το 1992 το αγαλματίδιο-βραβείο του Benois de la Danse.

Πρόσφατα, σε συνέντευξη Τύπου στο Θέατρο Μπολσόι, ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τα φετινά Διεθνή Βραβεία Μπαλέτου Benois de la Danse. Έτσι 28 καλλιτέχνες από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Αυστρία και άλλες χώρες θα διαγωνιστούν για την νίκη στον διαγωνισμό χορού.

Οι υποψήφιοι του διαγωνισμού Benois de la dance 2019 είναι:

Στην κατηγορία των χορογράφων οι: Juanjo Arkes (Βασιλικό Μπαλέτο του Μπέρμιγχαμ), Septim Vebret (Μπαλέτο του Κάνσας), Manuel Legris (Κρατικό Μπαλέτο της Βιέννης), Justin Peck (Μπαλέτο Σαν Φρανσίσκο), Fredrik Behnke Ridman (Κρατικό Μπαλέτο της Στοκχόλμης), Christian Shpuk (Μπαλέτο της Ζυρίχης).

Στην κατηγορία “Καλύτερη Χορεύτρια” οι μπαλαρίνες: Anastasia Stashkevich (Θέατρο Μπολσόι), Amandine Albisson (Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού), Ashley Bauder (Μπαλέτο της Νέας Υόρκης), Elisa Carrillo Cabrera (Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου), Maia Makhateli (Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας), Yuan Yuan Tan (Μπαλέτο του Σαν Φρανσίσκο), Kaho Yanagisawa (Βασιλικό Μπαλέτο της Σουηδίας).

Στην κατηγορία “Καλύτερος Χορευτής” οι καλλιτέχνες: Vyacheslav Lopatin (Θέατρο Μπολσόι), Audric Besar (Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού), Andilly Ndlovu (Washington Ballet), Daniil Simkin (American Ballet Theater), Daniel Camargo (Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας), Vadim Muntagirov (Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας), Abel Rojo.

Στην κατηγορία “Συνθέτες” οι: Matthew Pierce (Ο Μάγος του Οζ, Μπαλέτο του Κάνσας) και η Kate Wheatley (Flame, Βασιλικό Μπαλέτο του Μπέρμιγχαμ).

Επιπλέον τέσσερις καλλιτέχνες διεκδικούν βραβεία Benois de la Danse: Jerome Kaplan ("Bayadere", Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου), John Macfarlane ("Swan Lake", Βασιλικό Μπαλέτο της Βρετανίας), Robert Perdiola ("Harlequinade"), Liz Vandall (Ο Μάγος του Οζ, Μπαλέτο της πόλης του Κάνσας).

Φέτος η τελετή απονομής των βραβείων χορού θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου.

Πηγή: kommersant.ru

επιστροφή στην κορυφή