Menu

Οι παραστάσεις μπαλέτου που θα δούμε τον Μάιο στην Αθήνα

  • Κατηγορία Νέα

Εντυπωσιακές παραστάσεις μπαλέτου θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το κοινό το Μάιο στην Αθήνα. Στις αρχές του μήνα και για λίγες μόνο παραστάσεις, το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το κορυφαίο έργο του κλασικού ρεπερτορίου μπαλέτου, τη Λίμνη των Κύκνων. Ακολουθεί στις 19 Μαΐου το πρόγραμμα ζωντανών μεταδόσεων Bolshoi Ballet Live, στο πλαίσιο του οποίου τα Μπαλέτα Μποσλόι παρουσιάζουν τα έργα Κάρμεν και Πετρούσκα. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω ορισμένες πληροφορίες για τις παραστάσεις μπαλέτου που θα δούμε τον Μάιο στην Αθήνα.

Η Λίμνη των Κύκνων με το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Μέγαρο Μουσικής

Το κορυφαίο μπαλέτο του κλασικού ρεπερτορίου, η αριστουργηματική Λίμνη των Κύκνων παρουσιάζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ένα ιστορικό μπαλέτο, το οποίο εδρεύει σε μια από τις σπουδαιότερες όπερες της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, έρχεται μετά από χρόνια ξανά στην Αθήνα. Το μπαλέτο και η όπερα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού έχουν μια ιστορία αιώνων, καθώς στη μακρόχρονη πορεία τους έχουν φιλοξενήσει έργα μεγάλων συνθετών όπως ο Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

Στο πλαίσιο της φετινής ευρωπαϊκής περιοδείας τους θα επισκεφθούν και τη χώρα μας, με την διάσημη παράσταση Η Λίμνη των Κύκνων, από τις 3 έως τις 5 Μαΐου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής.

Πληροφορίες Παραστάσεων

ΜΠΑΛΕΤΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ

Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ

Μπαλέτο σε δύο πράξεις

Χορογραφία: Μαριούς Πετιπά και Λεβ Ιβάνοφ

Διάρκεια Δύο ώρες μαζί με διάλειμμα

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΪΟΥ 2019 ΣΤΙΣ 20:00 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΪΟΥ 2019 ΣΤΙΣ 16:00 μ.μ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 20:00 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΪΟΥ 2019 ΣΤΙΣ 16:00 μ.μ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 20:00 μ.μ.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ

The Bolshoi Ballet Live: Σουίτα Κάρμεν / Πετρούσκα

Δύο κορυφαία μπαλέτα περιλαμβάνει το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων από το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας που θα παρουσιαστούν στις 19 Μαΐου 2019. Το κοινό στην Αθήνα θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα μπαλέτα Σουίτα Κάρμεν και Πετρούσκα με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους χορευτές και corps de ballet του Μπαλέτου Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα.

Η Κάρμεν είναι ένα μονόπρακτο μπαλέτο που δημιουργήθηκε το 1967 από τον Κουβανό χορογράφο Alberto Alonso με μουσική του διάσημου Ρώσου συνθέτη Rodion Shchedrin βασισμένη στη μουσική του Georges Bizet για την ομώνυμη όπερα αλλά με νέους ρυθμούς. Είναι ένα έργο που δημιούργησε ο Shchedrin για την σύζυγό του και θρυλική μπαλαρίνα, Maya Plisetskaya. Το μπαλέτο παρουσιάστηκε πρώτη φορά στις 20 Απριλίου 1967 στο Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας.

Η Πετρούσκα είναι ένα μπαλέτο με τέσσερις σκηνές που δημιουργήθηκε το 1910-11 και αναθεωρήθηκε το 1946. Τη μουσική του μπαλέτου συνέθεσε ο Igor Stravinsky και με τον Alexandre Benois δημιούργησαν το λιμπρέτο. Ο Michel Fokine χορογράφησε το μπαλέτο και ο Benois σχεδίασε τα σκηνικά και τα κοστούμια. Το μπαλέτο Πετρούσκα παρουσιάστηκε πρώτη φορά από τα Ρώσικα Μπαλέτα του Sergei Diaghilev στο Théâtre du Châtelet στο Παρίσι στις 13 Ιουνίου 1911. Ο θρυλικός χορευτής Vaslav Nijinsky ερμήνευσε το ρόλο του Πετρούσκα μαζί με την διάσημη μπαλαρίνα Tamara Karsavina στο ρόλο της Μπαλαρίνας. Επίσης ο Alexander Orlov ερμήνευσε το ρόλο του Moor και ο Enrico Cecchetti τον ρόλο του Charlatan.

Πληροφορίες παράστασης

The Bolshoi Ballet Live: Σουίτα Κάρμεν / Πετρούσκα

ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ - THE BOLSHOI BALLET LIVE FROM MOSCOW

Απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2019 ΣΤΙΣ 18:00 μ.μ.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ

Carmen Suite
Μουσική: Georges Bizet και Rodion Shchedrin
Χορογραφία: Alberto Alonso
Λιμπρέτο: Alberto Alonso πάνω στην Κάρμεν του Prosper Mérimée

Petrushka
Μουσική: Igor Stravinsky
Χορογραφία: Edward Clug

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet των Μπολσόι

επιστροφή στην κορυφή