Menu

Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2019: Το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού live στο διαδίκτυο από το Palais Garnier

Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2019 γιορτάζουν οι κορυφαίοι θίασοι μπαλέτου σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις. Η Παγκόσμια Ημέρα του Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 29 Απριλίου, την ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή, χορογράφου και συγγραφέα Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (1727-1810), του δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου. Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού είναι να ενώσει όλους όσους ασχολούνται με την συγκεκριμένη τέχνη.

Το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2019 μεταδίδοντας ζωντανά μέσω της επίσημης σελίδας του στο facebook, τα μαθήματα μπαλέτου των χορευτών του διάσημου θιάσου. Έτσι οι χρήστες των social media το μεσημέρι της Κυριακής 13:25 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα μέρος από την καθημερινή εξάσκηση των χορευτών του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού στο Palais Garnier.

Το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού (Ballet de l'Opéra de Paris) είναι ο παλαιότερος εθνικός θίασος μπαλέτου στον κόσμο. Αποτελούσε πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της Όπερας του Παρισιού, η οποία ιδρύθηκε το 1669 ως Ακαδημία της Όπερας (Académie d'Opera), αν και ο θεατρικός χορός δεν αποτελούσε σημαντική συνιστώσα της Όπερας του Παρισιού μέχρι το 1673. Αργότερα μετονομάστηκε σε Académie Royale de Musique (Royal Academy of Music) και τέθηκε υπό την ηγεσία του Jean-Baptiste Lully. Η Όπερα του Παρισιού απέκτησε κατά καιρούς διάφορες επίσημες ονομασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς ιστορίας της. Όμως από το 1994 έχει χαρακτηριστεί ως Εθνική Όπερα του Παρισιού (Paris National Opera). Σήμερα η εταιρεία παρουσιάζει παραστάσεις μπαλέτου κυρίως στο Palais Garnier.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή