Menu

Η καθημερινότητα μιας κορυφαίας χορεύτριας του American Ballet Theatre

  • Κατηγορία Νέα

Όταν σκέφτεστε μια μπαλαρίνα, σίγουρα πολλά ερωτήματα έρχονται στο μυαλό σας σχετικά με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής της. Υπάρχουν μερικά πράγματα από τη ζωή ενός επαγγελματία χορευτή που σίγουρα μπορεί να σας εκπλήξουν.

Η δημοσιογράφος Elise Finchτου CBSN της Νέας Υόρκης μίλησε με μια από τις πιο επιτυχημένες χορεύτριες της εποχής μας για να μάθει πως είναι μια τυπική ημέρα της. Η Isabella Boylston είναι κορυφαία χορεύτρια του American Ballet Theatre. Πολλοί την γνωρίζουν από την συμμετοχή της στην κινηματογραφική ταινία “Red Sparrow” όπου χόρευε στο ρόλο της Jennifer Lawrence. Είναι αναμφισβήτητα στην κορυφή της καριέρας της, αλλά η διαδρομή της δεν ήταν πάντα τόσο εύκολη όσο φαίνεται.

Άρχισα να χορεύω όταν ήμουν περίπου τριών ετών. Κατάγομαι από το Σαν Βάλεϊ στο Αϊντάχο”, είπε η Αμερικανίδα μπαλαρίνα Ιζαμπέλλα Μπόιλστον. “Κανένας στην οικογένειά μου δεν γνώριζε τίποτα για το μπαλέτο, αλλά η μητέρα μου με έγραψε σε μαθήματα χορού σε ένα τοπικό κέντρο”, συμπλήρωσε η ίδια.

Η μουσικότητα και η δημιουργικότητα ήταν μια πρόκληση για εκείνη όταν ξεκίνησε να ασχολείται με το μπαλέτο και σίγουρα ήταν μια από τις πιο δύσκολες δραστηριότητες που είχε κάνει, είπε χαρακτηριστικά η Μπόιλστον μιλώντας για τα παιδικά της χρόνια. Όπως επισημαίνει πάντα ήξερε ότι θέλει να χορέψει και όταν ανακάλυψε ότι μπορεί να κάνει καριέρα στο χορό αυτό την ώθησε περισσότερο”.

Ήταν δύσκολο να ακολουθήσει επαγγελματική εκπαίδευση μπαλέτου στο Αϊντάχο. Έτσι σε ηλικία 14 ετών έφυγε από το σπίτι της για να σπουδάσει σε επαγγελματική σχολή μπαλέτου. Μετά την αποφοίτησή της το 2005, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και μπήκε στο Studio του American Ballet Theatre. Μέχρι το 2007 ήταν μέλος του corps de ballet της συγκεκριμένης εταιρείας. Τον Ιούνιο του 2011 προήχθη σε σολίστ και τον Αύγουστο του 2014 σε κορυφαία χορεύτρια.

Η Isabella Boylston περιγράφει πως είναι η καθημερινότητα της ίδιας ως μπαλαρίνας και των συναδέλφων της. Όπως αναφέρει οι ημέρες της ξεκινούν με ένα πλούσιο πρωινό. Συγκεκριμένα λέει ότι τρώει συνήθως αυγά ή ζυμαρικά για πρωινό, στη συνέχεια πηγαίνει στα μαθήματα μπαλέτου στις 10:15 μ.μ. που συνήθως διαρκούν μιάμιση ώρα. Τονίζει πως τα μαθήματα μπαλέτου είναι μια προθέρμανση και προπόνηση για ένα χορευτή και για εκείνη ένα είδος διαλογισμού για να φέρει το μυαλό και το σώμα της σε αρμονία. Αυτό είναι το ξεκίνημα της ημέρας της. Στη συνέχεια έχει πρόβες από τις 12:00 έως τις 7:00 μ.μ. με λίγα διαλείμματα. Παραδέχεται ότι υπάρχουν πολλές ημέρες που η ζωή της ως μπαλαρίνα είναι εξαντλητική, αλλά λέει ότι αξίζει τον κόπο για τα λίγα λεπτά που βγαίνει στη σκηνή. Όταν χορεύει στη σκηνή νιώθει υπέροχα και ότι ξεπερνά τον εαυτό της. Στις περισσότερες εμφανίσεις της, λέει ότι κάνει πρόβα για περίπου μία ώρα για να προετοιμάσει το σώμα της για την παράσταση.

Για να χαλαρώσει από την ένταση της καθημερινότητας την βοηθάει πολύ το μασάζ ενώ κοιμάται οκτώ με εννέα ώρες μέχρι να ξεκινήσει ξανά το καθημερινό πρόγραμμα της.

Πηγή: newyork.cbslocal.com

επιστροφή στην κορυφή