Menu

Το Μπαλέτο του Χονγκ Κονγκ γιορτάζει 40 χρόνια με ένα εντυπωσιακό video γεμάτο χρώματα

Το Μπαλέτο του Χονγκ Κονγκ για την επέτειο των 40 χρόνων του δημιούργησε ένα εντυπωσιακό video γεμάτο χορό και έντονα χρώματα. Οι χορευτές του διάσημου θιάσου μπαλέτου χορεύουν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ φορώντας κοστούμια σε neon χρώματα δημιουργώντας υπέροχες εικόνες με τις κινήσεις τους. Με τεχνική αρτιότητα, παρουσιάζουν κλασικές κινήσεις χορού στο σύγχρονο περιβάλλον της πόλης.

Το Μπαλέτο του Χονγκ Κονγκ είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες χορού στην Ασία και ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θίασος μπαλέτου. Από το 1979 έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο μπαλέτο με πλούσιο ρεπερτόριο κλασικών αριστουργημάτων του 19ου -21ου αιώνα, αλλά και με διάσημα σύγχρονα έργα και έργα που έχουν προστεθεί πρόσφατα. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 30 περιοδείες σε 10 χώρες της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας. Ο θίασος μπαλέτου αποτελείται από περισσότερους 40 χορευτές που προέρχονται από την Κίνα ή από άλλες χώρες του κόσμου.

Για τον εορτασμό των 40 ετών λειτουργίας του, το Μπαλέτο του Χονγκ Κονγκ δημοσίευσε ένα video με θέμα “Μπαλέτο στην Πόλη”, το οποίο έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία Design Army με έδρα την Ουάσινγκτον. Το έργο έχει δημιουργήσει ο σκηνοθέτης Dean Alexander και ο χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Hong Kong Ballet, Septime Webre και αποτελεί μέρος της εκστρατείας Never Standing Still που έχει ξεκινήσει από πέρσι. Η συγκεκριμένη εκστρατεία προβάλει το όραμα του Webre για την εταιρεία. Από το 2017, ο Webre εργάστηκε τόσο στο κλασικό ρεπερτόριο του HKB όσο και στο σύγχρονο. Η 40η σεζόν του μπαλέτου περιλαμβάνει κλασικά έργα όπως, Η Λίμνη των Κύκνων, Η Ωραία Κοιμωμένη και Τα Κοσμήματα του George Balanchine αλλά και πιο σύγχρονο ρεπερτόριο όπως το Hong Kong Cool, μια συνεργασία μεταξύ χορογράφων και σχεδιαστών μόδας. 

Έτσι το video του Hong Kong Ballet αντανακλά την ισορροπία μεταξύ νέου και παλαιού με κλασικά tutu συνδυασμένα με pointes σε neon χρώματα, ενώ το Bolero του Ravel συνοδεύεται από τις κλασικές και hip hop κινήσεις των χορευτών. 

Δείτε παρακάτω το video

Πηγές: happymag.tv, pointemagazine.com

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή