Menu

Η Svetlana Zakharova παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα ένα μπαλέτο για την Coco Chanel

Η ζωή και το έργο ενός μύθου της μόδας, της Gabrielle “Coco” Chanel παρουσιάζεται σε ένα νέο έργο του μπαλέτου Μπολσόι με πρωταγωνίστρια την πρίμα μπαλαρίνα Svetlana Zakharova. Το έργο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις 22 και 23 Ιουνίου 2019 στο Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας και επικεντρώνεται στην αγάπη της Γαλλίδας σχεδιάστριας μόδας για τη Ρωσία.

Πρόκειται για ένα μονόπρακτο μπαλέτο σε χορογραφία Yuri Possochhov, φόρο τιμής στην διάσημη σχεδιάστρια μόδας με εντυπωσιακά κοστούμια Chanel, ειδικά σχεδιασμένα για το μπαλέτο. Το μπαλέτο “Gabrielle Chanel” δημιουργήθηκε ειδικά για την Svetlana Zakharova και αναπαριστά τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής και της δουλειάς της Γαλλίδας σχεδιάστριας μόδας, η οποία έφυγε από τη ζωή το 1971 σε ηλικία 87 ετών.

Αγαπούσε το ρώσικο μπαλέτο, τους Ρώσους και τη Ρωσία. Βοηθούσε τους Ρώσους αριστοκράτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ρωσία. Αγαπούσε τα μοντέλα από τη Ρωσία”, δήλωσε η Svetlana Zakharova.

Το Μπαλέτο Μπολσόι δημιούργησε ογδόντα πέντε κοστούμια χρησιμοποιώντας τα σχέδια της Chanel, διασφαλίζοντας ότι δεν θα εμπόδιζαν τις κινήσεις των χορευτών.

Η Svetlana Zakharova δήλωσε ότι μελέτησε προσεκτικά τη ζωή της Chanel και μάλιστα επισκέφθηκε το διαμέρισμά της στη rue Cambon στο Παρίσι για να προετοιμαστεί για το ρόλο της. Το άνοιγμα του πρώτου ατελιέ της Chanel στο Παρίσι, η ρομαντική σχέση της με τον Άγγλο Arthur “Boy” Capel και το πάθος της για το θίασο χορού Ballets Russes του Serge Diaghilev παρουσιάζονται στο μπαλέτο. Κάποια από τα πιο διάσημα αποφθέγματα της Chanel και οι φωτογραφίες της προβάλλονται πάνω στη σκηνή κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Οι δημιουργοί του μπαλέτου ελπίζουν να παρουσιάσουν την παράσταση στο Παρίσι αργότερα, δήλωσε ο παραγωγός Γιούρι Μπαράνοφ.

Πηγή: lifestyle.inquirer.net

Πολυμέσα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Мода и танец с французским акцентом – мировая премьера проекта МОDANSE! Сегодня на Исторической сцене Светлана Захарова и компания MuzArts представят свой новый проект, объединивший балеты – «Как дыхание» итальянского хореографа Мауро Бигонцетти на музыку Г.Ф. Генделя и «Габриэль Шанель» Ильи Демуцкого в постановке Юрия Посохова, режиссер и автор либретто - Алексей Франдетти. Спектакли пройдут 22 и 23 июня в сопровождении оркестра Большого театра. Дирижер – Павел Клиничев. Today, June 22, Svetlana Zakharova and MuzArts will present the new project – МОDANSE! "Come un respiro" by Italian choreographer Mauro Bigonzetti to the music by G.F. Handel and "Gabrielle Chanel" by choreographer Yuri Possokhov to the music by Ilya Demutsky, director (and author of the libretto) Alexei Frandetti. Performances will be held on June 22 and 23, accompanied by The Bolshoi theatre orchestra. Conductor – Pavel Klinichev. #большойтеатр #bolshoitheatre

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Большой Театр (@bolshoi_theatre) στις

επιστροφή στην κορυφή