Menu

Εντυπωσιακά κοστούμια Chanel για το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού

Ο διάσημος οίκος μόδας Chanel για ακόμη μία χρονιά σχεδίασε κοστούμια μπαλέτου για το ετήσιο γκαλά του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού. Η ιστορία της σχέσης ανάμεσα στον διάσημο οίκο μόδας και στον παγκοσμίου φήμης θίασο μπαλέτου είναι πολύ μεγάλη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Την πρώτη φορά που η Grabrielle "Coco" Chanel παρακολούθησε μια παράσταση χορού εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά αυτής της τέχνης. Από τότε ξεκίνησε να σχεδιάζει κοστούμια και για χορευτές. Η Coco Chanel συνεργάστηκε με τον Sergei Diaghilev σχεδιάζοντας εντυπωσιακά κοστούμια για τον διάσημο θίασο μπαλέτου "Ballets Russes". Τα μοντέρνα ρούχα για μπαλέτο ήταν σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν ελευθερία κινήσεων και δεν έμοιαζαν σε τίποτα με τα κλασικά ρούχα χορού που υπήρχαν μέχρι τότε. 

Ο Karl Lagerfeld κατά τη διάρκεια της θητείας του στον διάσημο οίκο μόδας συνέχισε αυτή την παράδοση. Έτσι δημιούργησε κοστούμια για δύο μπαλέτα του Γερμανού χορογράφου Uwe Scholz (1986 kai 1987). Επίσης το 2009 σχεδίασε ένα κοστούμι για την μπαλαρίνα Elena Glurdjidze, για μία παραγωγή του μπαλέτου "Η Λίμνη των Κύκνων", για το οποίο χρειάστηκαν πάνω από 100 ώρες χειροτεχνίας ενώ το 2016 κατόπιν αιτήματος του τότε καλλιτεχνικού διευθυντή του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, Benjamin Millepied, ο διάσημος σχεδιαστής δημιούργησε κοστούμια για το μπαλέτο "Brahms-Schönberg Quartet".

Η σχέση αυτή του οίκου Chanel με την Όπερα του Παρισιού συνεχίζεται μέχρι σήμερα, καθώς πρόσφατα ο διάσημος οίκος μόδας σχεδίασε εντυπωσιακά κοστούμια για το ετήσιο γκαλά του μεγάλου θιάσου μπαλέτου. Υπό την καθοδήγηση της Virginie Viard δημιουργήθηκαν κοστούμια για έξι χορευτές του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού που χόρεψαν τις Variations του Serge Lifar. Πρόκειται για ρούχα χορού με στρώσεις από τούλι διακοσμημένα με υπέροχα λουλούδια. "Είναι μια πρόκληση για έναν οίκο μόδας να σχεδιάσει κοστούμια για χορευτές μπαλέτου γιατί έχουμε πολλές απαιτήσεις", αναφέρει το Αστέρι του Μπαλέτου, η κορυφαία χορεύτρια του Paris Opera Ballet, Léonore Baulac. Το φετινό γκαλά μπαλέτου ξεκίνησε με σύγχρονα έργα των χορογράφων William Forsythe και Rafael Bonachela. 

Δείτε παρακάτω ορισμένες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον λογαριασμό του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού στο instagram, με τους χορευτές να φορούν τα εντυπωσιακά κοστούμια Chanel.

Πηγές: fahrenheitmagazine.comvogue.co.uk

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή