Menu

Σκάλα του Μιλάνου: Η καθημερινότητα των χορευτών του μεγάλου θεάτρου που είναι κλειστό λόγω κορονοϊού

Ένα από τα σπουδαιότερα θέατρα του κόσμου, με ιστορία 242 ετών, η Σκάλα του Μιλάνου έχει κλείσει καθώς η Ιταλία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊου. Οι χορευτές του μεγάλου θιάσου μπαλέτου όπως και οι κάτοικοι της χώρας που βρίσκεται σε καραντίνα, παραμένουν στα σπίτια τους και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την δραματική κατάσταση που επικρατεί. Οι καλλιτέχνες της Σκάλας του Μιλάνου δημοσιεύουν εικόνες και video με το hashtag #WeAreLaScala. Στην επίσημη σελίδα του μεγάλου θεάτρου στο facebook έχει δημοσιευτεί, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, ένα video που δείχνει πως περνούν οι χορευτές τις δύσκολες αυτές ημέρες μέσα στα σπίτια τους στην Ιταλία. Στην ανάρτηση μεταδίδεται το μήνυμα πως η τέχνη δεν σταματά και οι χορευτές βρήκαν έναν εναλλακτικό τρόπο για να συνεχίζουν να ασχολούνται με το χορό.

Επίσης την Πέμπτη 12 Μαρτίου, σε ανάρτηση της Σκάλας του Μιλάνου στο facebook, το μεγάλο θέατρο σε μήνυμά του περιληπτικά αναφέρει: "Αγαπητοί φίλοι, το Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου, όπως όλα τα ιταλικά θέατρα αλλά και ολοένα και περισσότερα θέατρα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, παραμένουν κλειστά αυτές τις εβδομάδες για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού. Ενώ εργαζόμαστε για τους τρόπους επαναλειτουργίας και επαναπρογραμματισμού, έχει σταματήσει το καθημερινό πρόγραμμα, οι πρόβες, οι παραστάσεις, οι παραστάσεις για παιδιά, οι συγκεντρώσεις, οι επισκέψεις στο Μουσείο, η λειτουργία των εργαστηρίων... Η Σκάλα του Μιλάνου είναι ένα μεγάλο θέατρο που διακρίνεται για την αρτιότητα των καλλιτεχνών που εργάζονται εκεί, αλλά και για τα συναισθήματα και τις ιδέες που ενώνουν τους καλλιτέχνες και το κοινό σε μια κοινότητα που αποτελεί ζωτικό στοιχείο του πολιτιστικού και πολιτικού πανοράματος της πόλης και αυτής της χώρας. Είμαστε η La Scala. Από σήμερα θα δημοσιεύουμε εικόνες και stories από τη ζωή των ανθρώπων μας στα κοινωνικά δίκτυα. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!"

Δείτε παρακάτω το video με τους χορευτές του Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου και το μήνυμα του μεγάλου θεάτρου που έχουν δημοσιευτεί στην επίσημη σελίδα του Teatro alla Scala στο facebook.

Πηγή: Teatro alla Scala Facebook

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή