Menu

Bolshoi Ballet: Παρακολουθήστε το μπαλέτο Marco Spada με κορυφαίους χορευτές στις 4 και 5 Απριλίου

  • Κατηγορία Νέα

Το Θέατρο Μπολσόι συνεχίζει να μεταδίδει μέσω livestream μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις του ρεπερτορίου του. Το διάσημο Θέατρο της Μόσχας δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει μέσα από το επίσημο κανάλι του στο Youtube ορισμένες εντυπωσιακές παραστάσεις όπερας και μπαλέτου συμπεριλαμβανομένων των έργων: Η Λίμνη των Κύκνων, Η Ωραία Κοιμωμένη, The Tsar’s Bride, Marco Spada, Boris Godunov, Ο Καρυοθραύστης. 

Το πρόγραμμα των online μεταδόσεων περιλαμβάνει και το μπαλέτο Marco Spada, ένα έργο τριών πράξεων σε χορογραφία, σκηνικά και κοστούμια του Pierre Lacotte. Στην παράσταση συμμετέχουν οι κορυφαίοι χορευτές David Hallberg, Evgenia Obraztsova, Olga Smirnova, Semyon Chudin, Igor Tsvirko, σολίστ και το corps de ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.

Το μπαλέτο Marco Spada που έχει παρουσιαστεί το 1981 με τον Rudolf Nureyev, παρουσιάστηκε σε πρεμιέρα στο Bolshoi Theatre το 2013 και έγινε ένα από τα έργα του ρεπερτορίου του. Διασκευάστηκε ειδικά για το Bolshoi από τον Γάλλο χορογράφο Pierre Lacotte και αποτελεί ένα εντυπωσιακό μπαλέτο τόσο σε τεχνικό όσο και σε ερμηνευτικό επίπεδο, με περίπλοκη χορογραφία, πέντε κύριους ρόλους δημιουργημένους για πέντε κορυφαίους χορευτές, στο οποίο συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι χορευτές του corps de ballet. 

Το μπαλέτο ξεκίνησε να προβάλλεται το Σάββατο 4 Απριλίου στις 19:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας στο κανάλι του Bolshoi Theatre στο Youtube και θα είναι διαθέσιμο για 24 ώρες μετά το τέλος της πρώτης προβολής του.

επιστροφή στην κορυφή