Menu

Dutch National Ballet: Τα μπαλέτα Καρυοθραύστης και Δον Κιχώτης με το Μπαλέτο της Ολλανδίας διαθέσιμα στο διαδίκτυο

  • Κατηγορία Νέα

Το Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας προβάλει μέσω διαδικτύου μεγάλες παραστάσεις μπαλέτου με τους κορυφαίους χορευτές του. Το πρόγραμμα των διαδικτυακών μεταδόσεων του Dutch National Ballet ξεκίνησε με το μπαλέτο Δον Κιχώτης το Σάββατο 4 Απριλίου και συνεχίζεται με το μπαλέτο Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των ποντικιών που προβάλλεται από το Σάββατο 11 Απριλίου. Τα δύο μπαλέτα είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του Dutch National Ballet (https://www.operaballet.nl/).

Το μπαλέτο Δον Κιχώτης με μουσική του Ludwig Minkus βασισμένο στο βασισμένο στο αριστουργηματικό έργο του Miguel de Cervantes είναι μια παραγωγή του διάσημου χορογράφου Alexei Ratmansky. Όπως και σε όλες τις παραγωγές του, ο Ratmansky και στο μπαλέτο Don Quichotte σέβεται την παράδοση. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου Μπολσόι, ο οποίος είναι σήμερα μόνιμος χορογράφος στο American Ballet Theatre, για την παραγωγή του βασίστηκε στο λιμπρέτο για την πρώτη έκδοση του μπαλέτου που δημιούργησε ο Marius Petipa το 1869, με μουσική του Ludwig Minkus, καθώς και στην παραγωγή που έκανε ο Alexander Gorski περίπου τριάντα χρόνια αργότερα. Ωστόσο, ο Ratmansky πρόσθεσε τα δικά του στοιχεία και νέα χορογραφία, ενώ σκηνοθέτησε το έργο με πάθος και ακρίβεια.

Το κλασικό μπαλέτο Καρυοθραύστης του Τσαϊκόφσκι σε μια μαγευτική παραγωγή των χορογράφων Toer van Schayk και Wayne Eagling έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό. Η παραγωγή των Toer van Schayk και Wayne Eagling βασισμένη στην ιστορία του Hoffman, μεταφέρει την υπόθεση του μπαλέτου Καρυοθραύστης στην Ολλανδία. Έτσι το μπαλέτο Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών διαδραματίζεται στην ολλανδική γιορτή του Σιντερλάγου γύρω στο 1810 στο Άμστερνταμ, με σκέιτερς πάγου σε ένα χειμωνιάτικο σκηνικό.

Στις παραστάσεις συμμετέχουν οι κορυφαίοι χορευτές, σολίστ και το corps de ballet του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας.

Παρακολουθήστε τα μπαλέτα στο: https://www.operaballet.nl/en/campagne/streaming-ballet

 

επιστροφή στην κορυφή