Menu

Dutch National Ballet: Η Ωραία Κοιμωμένη με το Μπαλέτο της Ολλανδίας σε online προβολή

  • Κατηγορία Νέα

Το Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας προβάλει μέσω διαδικτύου μεγάλες παραστάσεις μπαλέτου με τους κορυφαίους χορευτές του. Το πρόγραμμα των διαδικτυακών μεταδόσεων του Dutch National Ballet ξεκίνησε με το μπαλέτο Δον Κιχώτης, συνεχίστηκε με το μπαλέτο Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των ποντικιών και συνεχίζεται με το μπαλέτο Η Ωραία Κοιμωμένη. Το μπαλέτο Η Ωραία Κοιμωμένη ξεκίνησε να προβάλλεται από το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου στις 20:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας και θα είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα του Dutch National Ballet (https://www.operaballet.nl/).

Πάνω από 125 χρόνια μετά την πρεμιέρα του, το κλασικό μπαλέτο του Marius Petipa σε μουσική του Τσαϊκόφσκι εξακολουθεί να αποτελεί βάση για τους χορευτές μπαλέτου σε όλο τον κόσμο. Το Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας παρουσιάζει το κλασικό μπαλέτο The Sleeping Beauty στην έκδοση του Άγγλου Sir Peter Wright. Αυτή η έκδοση έχει όλη τη λάμψη και το στυλ που ταιριάζει σε ένα μπαλέτο που προοριζόταν αρχικά για την ρώσικη αυλή του τσάρου. Ο χορογράφος Sir Peter Wright συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή Philip Prowse και δημιούργησαν μια εντυπωσιακή παραγωγή.

Σχετικά με την παραγωγή

Ο Sir Peter Wright δημιούργησε τη φημισμένη παραγωγή του μπαλέτου The Sleeping Beauty με τον σχεδιαστή Philip Prowse, ο οποίος τοποθέτησε το παραμύθι σε μαγευτικό χρυσό σκηνικό. Ο Prowse βασίστηκε στην ιστορία της γαλλικής αυλής του 17ου και 18ου αιώνα. Οι λεπτομέρειες των υπέροχων κοστουμιών για το μπαλέτο The Sleeping Beauty αντικατοπτρίζουν τη μόδα της εποχής. Τα σκηνικά αποπνέουν το μεγαλείο της ρώσικης αυλής του τσάρου, το οποίο χρησίμευσε ως πρότυπο για τη γαλλική αυλή του βασιλιά του ήλιου Louis XIV. Το 1981, στην πρεμιέρα του στο Stadsschouwburg του Άμστερνταμ, η έκδοση του The Sleeping Beauty του Wright γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Όταν ο θίασος μετακόμισε στην Ολλανδική Εθνική Όπερα και Μπαλέτο, ο Wright μπόρεσε να αναπτύξει τη σκηνοθεσία και να επιτύχει ένα ακόμη πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας περισσότερους χορευτές.

Στην παράσταση του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας που προβάλλεται μέσω διαδικτύου συμμετέχουν οι κορυφαίοι χορευτές Maia Makhateli και Artur Shesterikov. 

Παρακολουθήστε το μπαλέτο στο: https://www.operaballet.nl/en/campagne/streaming-ballet

επιστροφή στην κορυφή