Menu

Dutch National Ballet: Η Κοππέλια με το Μπαλέτο της Ολλανδίας σε online προβολή

  • Κατηγορία Νέα

Το Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας προβάλει μέσω διαδικτύου μεγάλες παραστάσεις μπαλέτου με τους κορυφαίους χορευτές του. Στο πλαίσιο του προγράμματος διαδικτυακών μεταδόσεων του Dutch National Ballet έχουν προβληθεί τα μπαλέτα Δον Κιχώτης, Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των ποντικιών, Η Ωραία Κοιμωμένη και συνεχίζεται με το μπαλέτο Κοππέλια. Το μπαλέτο Κοππέλια ξεκίνησε να προβάλλεται το Σάββατο 25 Απριλίου και θα είναι διαθέσιμο για περιορισμένο χρόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του Dutch National Ballet (https://www.operaballet.nl/).

Για το λιμπρέτο του μπαλέτου Coppelia, ο χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας, Ted Brandsen συνεργάστηκε με την Janine Brogt, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία στην προσαρμογή των κλασικών έργων για το θέατρο και την όπερα. Ο εικονογράφος Sieb Posthuma (1960-2014) δημιούργησε ένα πολύχρωμο και μαγικό σκηνικό για την Κοππέλια, έτσι ώστε το κοινό να αισθάνεται σαν να μπήκε σε ένα εικονογραφημένο βιβλίο, χάρη επίσης στα φανταστικά και "ρετρό-φουτουριστικά" κοστούμια μπαλέτου που σχεδίασε ο François- Noël Cherpin.

Σχετικά με την παραγωγή

Η πρεμιέρα του ρομαντικού μπαλέτου Coppelia, το οποίο βασίζεται στην ιστορία του ETA Hoffmann Der Sandmann, πραγματοποιήθηκε στην Όπερα του Παρισιού το 1870. Δημιουργήθηκε από τον πολύ δημοφιλή χορογράφο της εποχής, τον Arthur Saint-Léon, σε μουσική Léo Delibes. Το μπαλέτο έχει παρουσιαστεί σε αμέτρητες εκδόσεις και προσαρμογές, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ταινιών. Η παραγωγή του Dutch National Ballet του μπαλέτου Κοππέλια έχει διατηρήσει την ουσία της ιστορίας. Το σκηνικό δεν είναι πλέον ένα λαογραφικό χωριό, αλλά ένας αθλητικός χώρος και ένα μπαρ, με χαρακτήρες που φαίνεται να προέρχονται από ένα καρτούν.

Στην παράσταση του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας που προβάλλεται μέσω διαδικτύου συμμετέχουν οι κορυφαίοι χορευτές Igone de Jongh, Daniel Camargo, Erica Horwood, οι σολίστ και το corps de ballet του Dutch National Ballet. 

Παρακολουθήστε το μπαλέτο στο: https://www.operaballet.nl/en/campagne/streaming-ballet

επιστροφή στην κορυφή