Menu

English National Ballet: Το έργο Dust του χορογράφου Akram Khan σε διαδικτυακή μετάδοση

Το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας παρουσιάζει μέσω διαδικτύου το έργο Dust σε χορογραφία Akram Khan με θέμα τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το έργο Dust παρουσιάζει, μέσα από την χορογραφία, τον πόνο και τη δύναμη, με μουσική ένα soundtrack του Jocelyn Pook και ατμοσφαιρικό σκηνικό.

Το Dust προβάλλεται μέσω livestreaming την Τετάρτη 29 Απριλίου, την Παγκόσμια Ημέρα του Χορού, στις 21:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας, στη σελίδα του English National Ballet στο facebook και στο κανάλι του English National Ballet στο Youtube και θα είναι διαθέσιμο για 48 ώρες. 

Το 2014, ο χορογράφος Akram Khan δημιούργησε το Dust, ως μέρος του έργου Lest We Forget, με θέμα τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. O Akram Khan για να δημιουργήσει το Dust εμπνεύστηκε από τα χαρακώματα και τους άντρες που τα έχτιζαν και ζούσαν μέσα τους αλλά και από τη σχέση μεταξύ των γυναικών και των αγαπημένων τους στο μέτωπο. 

Το υπόβαθρο του Akram Khan για τη χορογραφία είναι ο ινδικός κλασσικός χορός kathak και ο σύγχρονος χορός. Το soundtrack του Dust γράφτηκε από τον συνθέτη Jocelyn Pook και ερμηνεύτηκε από την English National Ballet Philharmonic.

Δείτε παρακάτω το σχετικό video

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή