Menu

Dutch National Ballet: Η Λίμνη των Κύκνων με το Μπαλέτο της Ολλανδίας σε διαδικτυακή προβολή

  • Κατηγορία Νέα

Το Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας προβάλει μέσω διαδικτύου μεγάλες παραστάσεις μπαλέτου με τους κορυφαίους χορευτές του. Το πρόγραμμα των διαδικτυακών μεταδόσεων του Dutch National Ballet συνεχίζεται με το κλασικό μπαλέτο Η Λίμνη των Κύκνων με τους κορυφαίους χορευτές του Dutch National Ballet. Το μπαλέτο Swan Lake ξεκίνησε να προβάλλεται από το Σάββατο 9 Μαΐου στις 20:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας και θα είναι διαθέσιμο για δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα έως το Σάββατο 23 Μαΐου στην επίσημη ιστοσελίδα του Dutch National Ballet (https://www.operaballet.nl/).

Η Λίμνη των Κύκνων, το κλασικό ρομαντικό μπαλέτο με την υπέροχη μουσική μουσική του Τσαϊκόφσκι, συχνά χαρακτηρίζεται ως το «μπαλέτο των μπαλέτων». Η παράσταση με το Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας που προβάλλεται στο διαδίκτυο είναι μια εντυπωσιακή παραγωγή του χορογράφου Rudi van Dantzig με σκηνικά και κοστούμια του Toer van Schayk. Συμμετέχουν στους κύριους ρόλους οι κορυφαίοι χορευτές του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας, Maia Makhateli και Daniel Camargo.

Το μπαλέτο Swan Lake (1895) είναι ένα από τα τρία μεγάλα ρώσικα μπαλέτα του δέκατου ένατου αιώνα, μαζί με τα The Sleeping Beauty και Nutcracker, στο οποίο ο συνθέτης Pyotr Ilyich Tchaikovsky και ο χορογράφος Marius Petipa ανέπτυξαν τόσο τη μουσική μπαλέτου όσο και το χορό σε υψηλότερο επίπεδο. Η χορογραφία του Van Dantzig σέβεται την αρχική χορογραφία του Marius Petipa και του Lev Ivanov του 1895, με πολλές διάσημες σκηνές - συμπεριλαμβανομένου του θεαματικού "Black Swan pas de deux" με τις 32 στροφές του να είναι σχεδόν αμετάβλητες. Ωστόσο, η έμφαση στη δική του χορογραφία δίνεται στον ανθρώπινο συναίσθημα.

Παρακολουθήστε το μπαλέτο στο: https://www.operaballet.nl/en/online/ballet/streaming

 

επιστροφή στην κορυφή