Menu

Royal Opera House: Το μπαλέτο Anastasia με την πρίμα μπαλαρίνα Natalia Osipova σε online προβολή

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου συνεχίζει το πρόγραμμα δωρεάν online μεταδόσεων επιλεγμένων παραστάσεων της με το μπαλέτο Anastasia σε χορογραφία Kenneth MacMillan. Η online μετάδοση του μπαλέτου θα ξεκινήσει την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 στις 21:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας, στην επίσημη σελίδα της Royal Opera House στο Facebook και στο κανάλι της Royal Opera House στο Youtube. Το έργο μετά την πρώτη προβολή του θα είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο για ένα μήνα, έως τις 28 Μαΐου 2020. 

Ο διάσημος χορογράφος Kenneth MacMillan δημιούργησε το μονόπρακτο μπαλέτο Anastasia για την Γερμανική Όπερα του Βερολίνου το 1967. Εμπνεύστηκε από την αληθινή ιστορία της Άννας Άντερσον, μιας γυναίκας που πίστευε ότι ήταν η Αναστασία, η μικρότερη κόρη του Τσάρου Νικολάου Β' και η μοναδική επιζώσα από τη δολοφονία των Ρομανώφ το 1918. Αφήνοντας το κοινό να αποφασίσει σχετικά με τη νομιμότητα των ισχυρισμών της Άννας, ο MacMillan δημιούργησε ένα εξπρεσιονιστικό έργο με την Έκτη Συμφωνία του Martinů. Το μπαλέτο κέρδισε ευρεία αναγνώριση η πρεμιέρα του, ιδιαίτερα για την παράσταση με πρωταγωνίστρια την κορυφαία μπαλαρίνα Lynn Seymour στον ρόλο του τίτλου. 

Μία από τις πρώτες δημιουργίες του MacMillan όταν έγινε διευθυντής του Royal Ballet ήταν να προσαρμόσει το μπαλέτο Anastasia σε ένα έργο τριών πράξεων, πλήρους μήκους, το πρώτο του για τον διάσημο θίασο μπαλέτου μετά από το Romeo και την Juliet. Δημιούργησε δύο πράξεις για την παραγωγή του Βερολίνου, χρησιμοποιώντας μουσική του Τσαϊκόφσκι για να παρουσιάσει τις "μνήμες" της Άννας από την αυτοκρατορική οικογένεια μέχρι την Ρωσική Επανάσταση καταλήγοντας στους εφιάλτες της Άννας στην τελευταία πράξη. Το πλήρες μπαλέτο, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1971, παρουσίασε τα στοιχεία από τα οποία επηρεάστηκε ο MacMillan, δηλαδή από την κλασική παράδοση του Royal Ballet στις δύο πρώτες πράξεις και από το γερμανικό εξπρεσιονισμό - ένα στυλ εντελώς νέο για το βρετανικό κοινό - στην τελευταία πράξη. 

Παρακολουθήστε το μπαλέτο Anastasia με πρωταγωνίστρια την πρίμα μπαλαρίνα και κορυφαία χορεύτρια του Royal Ballet, Natalia Osipova, από την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 στις 21:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας στην επίσημη σελίδα της Royal Opera House στο Facebook και στο κανάλι της Royal Opera House στο Youtube.

Δείτε παρακάτω το σχετικό video

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή