Menu

Dutch National Ballet: Το μπαλέτο Hans van Manen: Part Two σε video on demand από 16 Μαΐου

  • Κατηγορία Νέα

Το Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας προβάλει μέσω διαδικτύου μεγάλες παραστάσεις μπαλέτου με τους κορυφαίους χορευτές του. Το πρόγραμμα των διαδικτυακών μεταδόσεων του Dutch National Ballet συνεχίζεται με το έργο Hans van Manen: Part Two με τους κορυφαίους χορευτές του Dutch National Ballet. Το μπαλέτο Hans van Manen: Part One ξεκίνησε να προβάλλεται από το Σάββατο 16 Μαΐου στις 20:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας και θα είναι διαθέσιμο για περιορισμένο χρόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του Dutch National Ballet (https://www.operaballet.nl/).

Ο Hans van Manen, βασικός χορογράφος του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας, έχει δημιουργήσει πάνω από 120 μπαλέτα. Όλα τα έργα του χαρακτηρίζονται από διαχρονική ομορφιά και παρουσιάζονται από κορυφαίους θιάσους μπαλέτου σε όλο τον κόσμο. Στο Hans van Manen: Part Two, το Dutch National Ballet παρουσιάζει τα έργα: Sarcasmen, Two Gold Variations και Documentary Creating Without Words.

Το Sarcasmen είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά από τα «μπαλέτα για δύο» του Van Manen. Το έργο Two Gold Variations βασίζεται στο Goldrush Concerto του συνθέτη Jacob ter Veldhuis. Η χορογραφία μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα ενός ολοένα και πιο έντονου διαλόγου ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα, μαζί με άλλα έξι ζευγάρια. Επίσης στο έργο Documentary Creating Without Words του Henk van Dijk, βλέπουμε πως δουλεύει ο Hans van Manen στο τελευταίο του μπαλέτο εκείνη τη στιγμή, χωρίς λέξεις (2010). Η χορογραφία είναι στο μυαλό του, αλλά δεν την έχει ακόμη μεταφέρει στους χορευτές του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας, βήμα προς βήμα.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες

Sarcasmen: Anna Tsygankova - Constantine Allen, πιάνο: Olga Khoziainova
Two Gold Variations: Igone de Jongh – Jozef Varga,Young Gyu Choi – Pascalle Paerel, James Stout – Erica Horwood, Semyon Velichko – Milena Sidorova, Edo Wijnen – Wendeline Wijkstra, Roman Artyushkin – Tess Sturmann, Matthew Pawlicki-Sinclair – Floor Eimers; percussion: Arjan Roos, Kevin Alderwaldt

Παρακολουθήστε το μπαλέτο στο: https://www.operaballet.nl/en/online/ballet/streaming

 

επιστροφή στην κορυφή