Menu

New York City Ballet: Το μπαλέτο Donizetti Variations του George Balanchine σε online προβολή

  • Κατηγορία Νέα

Το μπαλέτο της Νέας Υόρκης έχει ξεκινήσει μια ψηφιακή εαρινή σεζόν από τις 21 Απριλίου, στο πλαίσιο της οποίας προβάλλει εντυπωσιακές παραστάσεις του ρεπερτορίου του. Η διαδικτυακή σεζόν έχει διάρκεια έξι εβδομάδες, με προβολές παραστάσεων μπαλέτου κάθε Τρίτη και Παρασκευή το βράδυ στις 8 pm ET (κάθε Τετάρτη και Σάββατο αντίστοιχα στις 3 π.μ. ώρα Ελλάδας), έως τις 29 Μαΐου. Κάθε παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 72 ώρες στο επίσημο κανάλι του New York City Ballet στο Youtube, στην επίσημη σελίδα του New York City Ballet στο Facebook και στην επίσημη ιστοσελίδα του https://www.nycballet.com/.

Από την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 3:00 π.μ. ώρα Ελλάδας προβάλλεται το μπαλέτο Donizetti Variations σε χορογραφία George Balanchine. Η παράσταση που παρουσιάζεται online είναι μαγνητοσκοπημένη από 28 Ιανουαρίου 2015 με τους κορυφαίους χορευτές του New York City Ballet, Ashley Bouder και Andrew Veyette με την ορχήστρα του New York City Ballet υπό τη μουσική διεύθυνση του NYCB Resident Conductor Daniel Capps. Η προβολή περιλαμβάνει μια εισαγωγή από την πρώην κορυφαία χορεύτρια του NYCB και School of American Ballet Chairman of Faculty, Kay Mazzo.

To Donizetti Variations είναι ένα μπαλέτο διάρκειας 26 λεπτών με μουσική από την όπερα Don Sebastien με τεχνικά απαιτητική χορογραφία. Το μπαλέτο (που αρχικά ονομαζόταν Variations from "Don Sebastian") δημιουργήθηκε το 1960 για το πρόγραμμα του New York City Ballet "Salute to Italy" στο πλαίσιο του εορτασμού της 100ης επετείου της ενοποίησης της Ιταλίας. Ο George Balanchine δημιούργησε ένα χαρούμενο έργο για να αντισταθμίσει τον σκοτεινό χαρακτήρα άλλων μπαλέτων του προγράμματος που περιελάμβανε τα έργα La Sonnambula και Monumentum Pro Gesualdo.

 

επιστροφή στην κορυφή